Acasă Educatie Bacalaureat 2017: Promovabilitatea în Dolj a crescut

Bacalaureat 2017: Promovabilitatea în Dolj a crescut

Rezultatele finale la examenul național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2017, au fost afișate ieri. În Dolj, promovabilitatea a crescut cu trei procente. Nu a fost însă nici o medie de 10. Cea mai mare medie a obținut-o un elev de la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“, 9,11. „Dacă înainte de contestații procentul de promovabilitate a fost de 28,17%, acum este de 31%. Făcând o comparație între sesiunea din toamnă a acestui an școlar și cea de anul trecut, există o creștere a numărului de promovați, anul trecut procentul fiind de 27,74%. Am avut 1.170 de candidați înscriși, dintre care 286 au fost absenți și doi eliminați“, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună.

„În total, au fost 227 de contestații”

Ivan Liviu Bogdan, de la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“, din Dăbuleni, a obținut cea mai mare medie, 9,11. În total, după a doua sesiune de bacalaureat au fost depuse 76 de contestații. 116 elevi au obținut mărirea notei, iar pentru 76 s-a decis scăderea notei inițiale. „În total, au fost 227 de contestații. La Colegiul Național Economic «Gheorghe Chițu» din Craiova, după contestații, numărul promovaților a crescut de la 32% la 36%. La Liceului Teoretic «Henri Coanda» din Craiova a crescut cu trei numărul promovaților“, a adăugat Monica Sună.
Totodată, aceasta a precizat că situația se poate îmbunătăți și că în perioada următoare o să fie analizată fiecare unitate de învățământ în ceea ce privește rezultatele la evaluarea națională și la bacalaureat. „La elevii care au terminat învățământ seral, procentul de promovabilitate a fost de 15,38%, iar la frecvență redusă a fost de aproape 20%. Suntem aproape de media națională ca promovabilitate. Cu siguranță, situația se poate îmbunătăți. O să analizăm atent care sunt cauzele rezultatelor pentru fiecare unitate și modul în care s-au realizat și urmărit obiectivele stabilite în planul de măsuri luate de fiecare unitate de învățământ. Vrem să ne asigurăm că anul acesta rezultatele o să fie mai bune“, a conchis Monica Sună.

A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.
Exit mobile version