8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieLiceele din Dolj mai au peste 1.000 de locuri libere

Liceele din Dolj mai au peste 1.000 de locuri libere

Liceele din Craiova și din județ mai au libere peste 1.000 de locuri pentru clasa a IX-a
Liceele din Craiova și din județ mai au libere peste 1.000 de locuri pentru clasa a IX-a

Unitățile de învățământ liceal din Craiova și din județ au rămas pentru cea de-a doua etapă de admitere cu peste 1.000 de locuri libere. Cele mai multe locuri sunt la învățământul profesional, învățământul liceal tehnologic și vocațional. De asemenea, pentru cei care împlinesc 18 ani până la începerea anului școlar sunt disponibile 208 locuri la seral și 48 la învățământul cu frecvență redusă, la care repartizarea se va face în ședință publică la Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

În prima etapă de admitere la liceu în județul Dolj au participat 4.193 de absolvenți de gimnaziu. Cu toate acestea, liceele nu și-au completat toate locurile pentru anul școlar următor. Au mai rămas libere 1.000 de locuri, dintre care cele mai multe la învățământul profesional. La această formă de educație mai sunt libere 635 de locuri la 26 de unități liceale din judeţ şi din Craiova, printre care Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul „Ștefan Odobleja“, Liceul Tehnologic „George Bibescu“, Liceul „Matei Basarab“, Liceul Tehnologic de Transporturi Căi Ferate Craiova și Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“. Înscrierile și admiterea la învățământul profesional se vor derula în perioada 29 august – 11 septembrie.
Și la învățământul liceal de zi, la profilul teoretic, au rămas 91 de locuri libere, inclusiv la clase de matematică-informatică și științele naturii, la liceele din Băilești, Cetate, Melinești, Plenița. Și la liceele din Craiova, la profilul teoretic sunt locuri libere, un loc disponibil fiind chiar și la Colegiul Național „Frații Buzești“, la matematică-informatică limba franceză.
La învățământul tehnologic, oferta crește, fiind 365 de locuri disponibile la toate liceele de profil. La acestea se adaugă 101 locuri la învățământul vocațional existent la Liceul „Marin Sorescu“ Craiova, la liceele teologice, la clasele cu profil sportiv de la Liceul CFR din Craiova și la clasele cu program bilingv de la Liceul „Voltaire“, Liceul „Mihai Viteazul“ din Băilești și Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova. Cea de-a doua etapă de admitere la liceu se desfășoară în perioada 4 -11 septembrie. Sunt așteptați să se înscrie elevii de clasa a VIII-a care au susținut examenele de corigențe, dar și cei care și-au încheiat situația școlară la sfârșitul lunii iulie.

Peste 200 de locuri și la seral sau frecvență redusă

Absolvenții de gimnaziu care împlinesc 18 ani la începerea anului școlar își pot continua studiile la seral sau la învățământ cu frecvență redusă, fiind disponibile 251 de locuri. Cursuri de seral începând cu clasa a IX-a se organizează în șase licee din Craiova – Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul „Ștefan Odobleja“, Colegiul Tehnic Energetic. În județ, cursuri de seral sunt doar la Liceul Tehnologic „Horia Vintilă“ Segarcea. În ceea ce privește învățământul cu frecvență redusă, acesta este doar la Liceul „Matei Basarab“, la care mai sunt disponibile 43 de locuri. Înscrierile pentru admiterea la liceul seral sau frecvență redusă se fac în perioada 4-7 septembrie, la Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Candidații trebuie să depună un dosar care să conțină cererea de înscriere, copii după certificatul de naștere, cartea de identitate și, după caz, certificatul de căsătorie, adeverință cu notele obținute la examenul de absolvire sau cu notele de la tezele cu subiect unic, precum și o adeverință de la medic. Repartizarea pe locuri se desfășoară pe 8 septembrie, în ședință publică organizată la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, începând cu ora 10.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS