Acasă Educatie Rezultatele la Evaluarea Națională se afişează astăzi

Rezultatele la Evaluarea Națională se afişează astăzi

300 de elevi de clasa a VIII-a nu au dat evaluarea naţională (Foto: Bogdan Grosu)

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate astăzi până la ora 16.00 şi tot astăzi, până la ora 20.00, vor putea fi depuse eventualele contestații, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 30 iunie.
În urma evaluării lucrărilor contestate, „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații”. Astfel, nota comisiei de contestații este finală, având în vedere nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.
Din această vară se schimbă modul în care se calculează media de admitere la liceu. Nota obținută la Evaluarea Națională va conta în proporție de 80%, iar media din clasele 5-8, doar 20%, față de 25%, cum era până acum.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version