18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePeste 2.000 de elevi au început examenele pentru admiterea la liceu

Peste 2.000 de elevi au început examenele pentru admiterea la liceu

Elevii care vor opta pentru clasele de liceu cu program de predare bilingvă au început de ieri examenele pentru verificarea cunoștințelor de comunicare într-o limbă de circulație internațională (Foto: Bogdan Grosu)
Elevii care vor opta pentru clasele de liceu cu program de predare bilingvă au început de ieri examenele pentru verificarea cunoștințelor de comunicare într-o limbă de circulație internațională (Foto: Bogdan Grosu)

Elevii care au optat pentru liceele vocaționale sau pentru cele cu program de predare bilingvă au intrat de ieri în febra examenelor de verificare a cunoștințelor sau a aptitudinilor. În Dolj sunt 2.505 elevi de clasa a VIII-a care au astfel de opțiuni. Cei mai mulți susțin examene la limbile străine, centrul de evaluare fiind la Colegiul „Ștefan Odobleja“ din Craiova. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj sunt 713 elevi care susțin proba la limba engleză și alți 163, care au solicitat echivalarea examenului. Alți 436 de elevi concurează pentru clasele cu predare în limba franceză, 202 pentru clasele cu predare în limba germană și 399 pentru clasele de limba spaniolă. Evaluarae constă într-o probă scrisă și una orală. Programele de studiu cu predare bilingvă sunt doar la câteva unități liceale, respectiv Colegiul Național „Frații Buzești“, la Colegiul Național „Elena Cuza“, la Colegiul Național „Carol I“ și Liceul „Henri Coandă“, Colegiul „Ștefan Odobleja“ și Liceul „Voltaire“ din Craiova.
În ceea ce privește liceele vocaționale pentru clasele de învățător -educatoare de la Colegiul Pedagogic „Ștefan Velovan“ sunt 203 candidați. De asemenea, pentru profilul arte de la Liceul „Marin Sorescu“ din Craiova sunt 28 de candidați la muzică și 70 la arte vizuale.
Probe de aptitudini susțin și elevii care au optat pentru liceele teologice chiar dacă numărul candidaților nu depășește numărul locurilor. Și pentru clasele cu profil sportiv, elevii susțin probe de aptitudini. Sunt 84 de candidați la fotbal, 76 la atletism, 47 la volei, 18 la scrimă, doi la baschet și unul la tenis de masă. Evaluarea elevilor se va derula până pe 27 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS