Acasă Educatie Medaliații Turneului de la Shumen, premiați de Ministerul Educației

Medaliații Turneului de la Shumen, premiați de Ministerul Educației

-

Alexandra Udriștoiu și Emanuel Adrian Dicu, elevi în clasa a IX-a la Colegiul Național „Frații Buzești“
Alexandra Udriștoiu și Emanuel Adrian Dicu, elevi în clasa a IX-a la Colegiul Național „Frații Buzești“

Doi elevi de la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova, Emanuel Adrian Dicu – medaliat cu aur și Alexandra Udriștoiu – medaliată cu argint la Turneul Internațional de Informatică de la Shumen (Bulgaria), derulat la sfârșitul lunii noiembrie, vor fi premiați pentru performanța lor de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Ministerul a aprobat, pe 28 decembrie, o listă cu elevii care au obținut premii la olimpiadele internaționale din acest an, la nivel național fiind 19 olimpici. Vor fi premiate și cadrele didactice, precum și unitățile școlare unde sunt înmatriculați cei care au făcut performanță.
Alexandra Udriștoiu și Emanuel Dicu, elevi în clasa a IX-a, au mai fost premiați de Ministerul Educației, împreună cu profesorul Marius Nicoli, care se ocupă de pregătirea lor la Informatică la nivelul școlii încă din gimnaziu, pentru medaliile obținute în cadrul Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori.
„Și anul acesta, Colegiul Național «Frații Buzești» a adus Doljul pe harta județelor premiate la competițiile internaționale, ceea ce dovedește că pregătirea constantă și seriozitatea profesorilor și a elevilor e răsplătită prin prisma performanțelor“, a declarat Carmen Ștefănescu, directorul Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova. Managerul unității școlare spune că în perioada următoare se vor derula pregătirile pentru concursurile și olimpiadele din 2017.
„Cadrele didactice și elevii sunt în plină pregătire pentru concursurile și olimpiadele școlare și avem speranța că vom obține aceleași rezultate bune ca până acum. Din luna ianuarie vor începe etapele preliminare. Cei care vor trece de evaluările locale și apoi de cele județene vor participa la olimpiadele naționale, care vor avea loc în vacanța de primăvară și în urma cărora se vor stabili și calificații pentru olimpiadele internaționale“, a mai spus directorul colegiului.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.