12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieStudenții craioveni, așteptați de angajatori în holul Universității

Studenții craioveni, așteptați de angajatori în holul Universității

Studenții Universității din Craiova, la primul forum al carierei care se desfășoară pe 12 și 13 octombrie 2016 (Foto: captura video Alege TV)
Studenții Universității din Craiova, la primul forum al carierei care se desfășoară pe 12 și 13 octombrie 2016 (Foto: captura video Alege TV)

Universitatea din Craiova a deschis ieri prima ediție a forumului carierei. Firme din diverse domenii de activitate s-au prezentat la acest eveniment cu standuri amenajate în holul central pentru a le prezenta studenților ofertele de angajare. Înainte de a fi încadrați în muncă, studenții trebuie să treacă printr-o perioadă de pregătire, care variază între trei și 18 luni.

Standuri cu pliante, pixuri, biscuiți sau flori au animat ieri holul central al Universității din Craiova. Auchan, IT Six Global Services, Kautex Craiova, Popeci Utilaj Greu, Eti, QFort, Dumbrafox sunt doar câteva dintre firmele care au spus prezent la întâlnirea cu studenții, prezentându-le acestora modalitatea prin care pot ajunge să devină angajați. „Venim cu programe de internship și programe de trainning pentru studenții de la facultățile tehnice. Îi așteptăm cu mare drag. Pentru a fi angajat trebuie să își dorească foarte mult să învețe, aceasta este prima cerință a noastră și să aibă cunoștințe de limba engleză. Avem studenți și absolvenți ai Universității din Craiova care lucrează în cadrul companiei noastre. Recrutările se fac de obicei din rândul celor care sunt în ani terminali de licență și care devin angajați pe perioadă nedeterminată în timpul masterului. Internship-ul durează trei luni, iar programul de trainning – 18 luni“, a spus Camelia Dragotescu, manager HR Kautex Craiova. Pentru a deveni convingători, reprezentanții companiei au adus și unul dintre angajații recrutați în urmă cu câteva luni. „A fost o diferență foarte mare între ceea ce avem la facultate și ce am avut la partea tehnică pentru că facultatea nu îți acoperă toate domeniile, așa cum ar trebui. Fiecare firmă are specificul ei și atunci trebuie urmate cursuri“, a precizat Adrian Dabu, absolvent al Facultății de Inginerie Electrică.

Absolvenții de liceu, mai dificil de recrutat

Printre angajatori au fost și firme din alte județe. „Suntem producători de flori și ne ocupăm cu arhitectură peisagistică în județul Vâlcea, și nu numai. Încercăm să recrutăm studenți pentru următorii ani. Avem posturi pentru ingineri horticoli și personal care să lucreze în domeniul arhitecturii peisagiste și în proiectare. În prezent, avem disponibile trei posturi. Studenții care vor dori să se angajeze vor beneficia și de specializare la locul de muncă“, a spus Andrei Onea, reprezentant al firmei Dumbrafox din județul Vâlcea. Reprezentanții agenților economici au precizat că cel mai dificil este să recruteze absolvenți de liceu. „Vrem să angajăm ingineri pentru departamentele de proiectare tehnologică și proiectare constructivă, operatori pe mașini cu comandă numerică și sudori. Căutăm atât studenți în anii terminali, cât și absolvenți de liceu. Cel mai greu este să găsim absolvenți de studii liceale. Noi colaborăm cu facultățile, în special cu Facultatea de Mecanică, și de acolo chiar am recrutat atât ingineri, cât și operatori pentru mașini cu comandă numerică“, a spus Mirela Daniela Ivan, sociolog în cadrul companiei Popeci Utilaj Greu. Potrivit programului evenimentului, angajatorii vor fi prezenți și astăzi în holul central al Universității din Craiova în intervalul orar 10.00 – 16.00, dar vor fi prezenți și la facultăți, unde se vor organiza ateliere ale carierei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS