10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevi din Dolj, admiși în condiții speciale la liceu

Elevi din Dolj, admiși în condiții speciale la liceu

Comisia județeană pentru admiterea la liceu a aprobat 22 de cereri de redistribuire a elevilor în clasa a IX-a, fiind considerate situații speciale (Foto: arhiva Gds)
Comisia județeană pentru admiterea la liceu a aprobat 22 de cereri de redistribuire a elevilor în clasa a IX-a, fiind considerate situații speciale (Foto: arhiva Gds)

Comisia județeană de admitere la liceu s-a întrunit în a­ceas­tă săptămână pentru a soluționa situațiile speciale ale elevilor din Dolj care au cerut redistribuirea pe alte locuri în clasa a IX-a, după primele două etape. 26 de elevi au făcut astfel de solicitări, iar patru dintre ei au fost respinși pentru că nu au îndeplinit condițiile, fiind așteptați în etapa a III-a de admitere.
În ceea ce privește cererile admise, în nouă cazuri au fost frați gemeni care au cerut să învețe la aceeași unitate școlară. Redistribuirea s-a făcut fără să se mai țină cont de ultima medie de admitere. Liceele vizate au fost Colegiul Național „Carol I“ din Craiova, Colegiul Național „Frații Buzești“, Colegiul Național „Ștefan Velovan“, Liceul „Henri Coandă“, Colegiul „Nicolae Titulescu“, Colegiul Național „Gheorghe Chițu“, Liceul „Charles Laugier“. Alți elevi au cerut apropierea de domiciliu. Este cazul a doi absolvenți de gimnaziu, unul care a a absolvit cursurile în Timișoara și altul care a fost admis la Colegiul Național „Gheorghe Chițu“ din Craiova, care au cerut să fie redistribuiți la liceul din Calafat.
Reguli speciale de admitere au fost aplicate și în cazurile a doi elevi care au absolvit învățământul primar și gimnazial în străinătate și care au solicitat admiterea la liceele din Craiova. Unul dintre ei a absolvit gimnaziul în Italia și a fost admis la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“ din Craiova, pe domeniul electric. Celălalt este absolvent al unei școli gimnaziale din Creta și a ales să studieze la Liceul „Traian Vuia“, tot la profil electric. Cei doi elevi și-au echivalat studiile făcute în străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS