24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDirectorii de școli, avertizați să înceapă igienizarea

Directorii de școli, avertizați să înceapă igienizarea

Managerii unităților școlare mai au la dispoziție o lună și jumătate pentru pregătirea spațiilor de învățământ
Managerii unităților școlare mai au la dispoziție o lună și jumătate pentru pregătirea spațiilor de învățământ

Fără mucegai, infiltrații și mizerie în școli, acesta a fost mesajul inspectorului școlar general pentru managerii unităților școlare, pe care i-a anunțat că pentru a începe școala în condiții bune trebuie să demareze pregătirile. În Craiova, conducerea ISJ Dolj a anunțat că se va ocupa de modul în care se derulează lucrările pentru finalizarea extinderii Școlii Gimnaziale „Sfântul Dumitru“, astfel încât elevii acestei unități școlare să nu mai învețe în trei ture.

Managerii unităților școlare au fost avertizați, ieri, de conducerea ISJ Dolj că a mai rămas o lună și jumătate pentru pregătirea spațiilor de învățământ în vederea începerii noului an școlar, iar pe primul plan trebuie să fie igienizarea. „Trebuie să ne asigurăm de acum că spațiile unde își vor desfășura elevii activitatea, începând cu 12 septembrie, sunt corespunzătoare. Avem la dispoziție încă o lună și jumătate în care să pregătim spațiile. Acolo unde sunt probleme, trebuie să luați legătura cu autoritățile locale, să asigurați finanțarea, așa încât să se facă igienizarea pentru ca spațiile de învățământ să arate foarte bine. Igienizarea completă înseamnă ca în școală să fie curățenie, să miroasă frumos, să nu fie mucegai sau mizerie. În al doilea rând, trebuie să avem grijă ca manualele școlare să fie în școală atunci când elevii vor reveni la cursuri“, a spus inspectorul școlar general Lavinia Craioveanu.

S-a finalizat licitația la Școala „Sfântul Dumitru“

În ceea ce privește investițiile majore, reprezen-tanții ISJ Dolj au spus că principalul obiectiv de anul acesta este finalizarea lucrărilor de extinderea a Școlii Gimnaziale „Sfântul Dumitru“ din Craiova. „Nu este timp într-o lună și jumătate pentru lucrări ample, sperăm să se finalizeze lucrările de la Școala Gimnazială «Sfântul Dumitru», unde elevii învață în trei schimburi, ceea ce este destul de greu. Finanțarea la această școală a fost asigurată încă de anul trecut, la finalul anului banii s-au trimis la primărie. Acum s-a finalizat licitația. Nu știu dacă este timp, dar sper să reușim ca și acest corp de clădire să fie gata. Nu mai sunt multe lucrări de făcut acolo“, a mai spus inspectorul școlar general. Înainte de începerea anului școlar, unitățile școlare vor fi verificate de reprezentanți ai DSP Dolj, dar și de inspectorii școlari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS