14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieȘcoli din Dolj cu medii generale de 1, 2 și 3

Școli din Dolj cu medii generale de 1, 2 și 3

Școala Gimnazială Coțofenii din Față din județul Dolj are media generală 1,49 la evaluarea națională (Foto: Traian Mitrache)
Școala Gimnazială Coțofenii din Față din județul Dolj are media generală 1,49 la evaluarea națională (Foto: Traian Mitrache)

Evaluarea națională scoate la lumină pregătirea elevilor după finalizarea a opt ani de studiu. În Dolj, media generală a celor 4.383 de elevi care au susținut evaluarea națională este 6,36. Din cele 197 de unități de învățământ cu absolvenți de gimnaziu, 62 de școli au media generală a absolvenților sub 5. Dintre acestea, în 16 școli și licee din Craiova și județ mediile generale obținute de elevi la evaluarea națională nu ajung nici la 4, fiind cuprinse între 1,06 și 3,94. 

Ierarhia unităților școlare din județul Dolj în ceea ce privește mediile generale obținute la evaluarea națională arată faptul că în această sesiune cel mai bun rezultat a fost obținut de cei 113 elevi de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade“ din Craiova, a căror medie generală este 9.03. În rest, mediile generale pe unități școlare sunt între 1.06 și 8,94. De obicei, cele mai slabe rezultate apar la unități școlare care nu au un număr mare de elevi, efectivele fiind de până la 30 de copii. Cea mai mică medie generală în Dolj aparține Școlii Gimnaziale Ocolna, unde la evaluarea națională s-au înscris 18 elevi, s-au prezentat 11, iar notele la examenele de limba română și matematică sunt cuprinse între 1 și 1,75. Media generală 1 pe școală nu este doar la Ocolna, ci și la Băilești, la Școala Gimnazială nr. 6. La această unitate școlară au optat să susțină evaluarea națională trei elevi, dar nici unul nu a luat mai mult de nota 2, media generală la evaluarea națională fiind 1,30. La Școala Gimnazială Coțofenii din Față, media generală la evaluarea națională este 1,49, reprezentând rezultatele a patru absolvenți. De asemenea, la Școala Gimnazială nr. 1 Moțăței, media generală la evaluarea națională este 1,97. Cu medii generale între 2,62 și 2,96 sunt două școli din Craiova, Școala Gimnazială „Anton Pann“ și Școala Gimnazială „Obedeanu“, la care se adaugă Școala Gimnazială Sălcuța.
Cu medii între 3,33 și 3,94 sunt nouă unități de învățământ, printre care Școala Gimnazială Drăgotești, cu nouă absolvenți, Școala Gimnazială „Ilie Murgulescu“ din Vela – 11 absolvenți, Școala Gimnazială Belcinu – 7 absolvenți, Școala Gimnazială Secu – 10 absolvenți, Școala Gimnazială „Sfântul Dumitru“ din Măceșu de Sus – 5 absolvenți, Școala „Tudor Segărceanu“ din Goicea, care a avut 18 absolvenți, din care doar patru au obținut note peste 5, media generală fiind 3,94. La Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova, de la care doar nouă absolvenți s-au înscris la evaluarea națională, media generală la examene este 3,74.
Alte 46 de școli cu medii sub 5

Lista cu unități școlare cu media sub 5 la evaluarea națională continuă cu alte 46 de școli gimnaziale din județul Dolj. Printre acestea se află Școala Gimnazială „Ion Creangă“ din Craiova, care a avut 31 de candidați înscriși la evaluarea națională, din care s-au prezentat 20, iar 13 au medii sub 5 la probele scrise de limba română și matematică. Un alt exemplu cu rezultate slabe este Școala Gimnazială Malu Mare, cu media generală 4,67. La această unitate de învățământ au fost 13 candidați înscriși la evaluarea națională, dintre care s-au prezentat 12 și doar patru dintre ei au obținut medii peste 5. Exemplele pot continua. Rezultatele la examenele naționale arată că sute de elevi ajung să fie absolvenți de studii gimnaziale fără a avea cunoștințe minime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS