8.4 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Dolj: Rezultatele la Evaluarea Națională se afișează la ora 16.00

Dolj: Rezultatele la Evaluarea Națională se afișează la ora 16.00

-

Elevii care au susținut în această săptămână Evaluarea Națională care a constat în examene scrise la Limba și literatura română și la Matematică, află astăzi rezultatele. În Dolj pentru acest examen s-au înscris 5471 de elevi, din care 161 au lipsit la prima probă și alți 174 la proba de Matematică. Un elev a fost eliminat în priam zi din examen pentru că a avut asupra lui telefonul mobil. Potrivit inspectorului școlar general Lavinia Craioveanu, la centrele de examen rezultatele se afișează la ora 16.00. Cei nemulțumiți de nite pot depune contestații, iar notele finale se afișează pe 5 iulie. Media de la Evaluarea Națională va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, restul de 25% reprezentând notele din perioada gimnaziului.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.