8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinisterul Educaţiei: Datele a peste 70.000 de studenţi au fost importate în Registrul Matricol Unic

Ministerul Educaţiei: Datele a peste 70.000 de studenţi au fost importate în Registrul Matricol Unic

Un număr de 55 de instituţii de învăţământ superior, dintre care 38 de universităţi din sectorul public, au importat în Registrul Matricol Unic (RMU), date de la peste 70.000 de studenţi din anul I de studii din ciclurile de licenţă şi master, scrie Mediafax.

Mai departe, ministerul transmite că procesul de raportare este în plină desfăşurare, termenul de finalizare a acestuia fiind 30 septembrie.

„Registrul Matricol Unic este un sistem informaţional electronic care asigură gestiunea integrată a datelor privind studenţii universităţilor de stat şi particulare din România, pentru toţi anii universitari şi pentru toate ciclurile de studii. În Registrul Matricol Unic se înregistrează date personale, date privind şcolaritatea studentului, date referitoare la burse studenţi şi servicii cazare, respectiv date referitoare la studii preuniversitare şi studii universitare anterioare”, se precizează în sursa citată.
„După 4 ani de încercări nereuşite, marcăm în acest moment centralizarea informatizată a datelor din învăţământul universitar. Ce înseamnă asta? Transparenţa şi mobilitatea informaţiei, reducerea poverii administrative pentru universităţi şi îmbunătăţirea capacităţii de a fundamenta politici naţionale, bazate pe accesul la date colectate inteligent”, a declarat Adrian Curaj, ministrul Educaţiei.

Registrul Matricol Unic poate fi accesat prin intermediul platformei online Registrul Educaţional Integrat (REI), care oferă acces la parcursul educaţional şi profesional al unei persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS