11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie14 școli din Dolj, în criză de elevi pentru pregătitoare

14 școli din Dolj, în criză de elevi pentru pregătitoare

Prima etapă de înscriere a copiilor în învățământul primar din județul Dolj a luat sfârșit. 4.970 de copii figurează ca fiind înscriși în clasa pregătitoare pentru toamnă. 894 de locuri au rămas neocupate. În 12 localități din județul Dolj, efectivele de elevi sunt foarte mici, fiind cuprinse între unul și cel mult nouă copii. Totodată, în Craiova, în două școli s-au înscris cel mult șase elevi. O nouă etapă de înscrieri la clasa pregătitoare se va derula în perioada 30 martie – 8 aprilie.
Cei mai puțini copii înscriși la clasa pregătitoare sunt la Liceul „Dimitrie Filișanu“ din Filiași și la Școala Gimnazială Gogoșu, care în prezent figurează cu câte un elev înscris. La Școala gimnazială din comuna Botoșești -Paia au fost înregistrați doi elevi, iar la școlile din comunele Almăj, Galiciuica și Seaca de Pădure efectivele sunt doar de câte patru elevi. Efective mai mici de zece elevi se regăsesc însă și la unitățile școlare din Mischii, Cârcea, Ghercești, Murgași, Pleșoi și Vela. Și la nivelul Craiovei sunt unități școlare care nu au reușit să aibă elevi pentru realizarea unei clase. Acestea sunt Colegiul de Industrie Alimentară și Școala Gimnazială „Lascăr Catargiu“, care figurează cu câte șase elevi la clasa pregătitoare.

O nouă etapă de înscriere începe mâine

Părinții care nu și-au înscris până acum copiii la clasa pregătitoare în prima etapă pot depune o nouă solicitare în perioada 30 martie – 8 aprilie. Potrivit inspectorilor școlari, în această etapă se vor înscrie și copiii care nu au fost acceptați în unitățile școlare din afara circumscripției. În Craiova, printre unitățile școlare cu locuri libere se găsesc Școala Gimnazială „Anton Pann“ – 20 de locuri, Școala Gimnazială „Ion Țuculescu“ – 10 locuri, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul“ – 24 de locuri, Liceul „Matei Basarab“ și  Școala gimnazială „Ion Creangă“ cu câte 22 de locuri, Școala Gimnazială „Elena Farago – 19 locuri, Școala Gimnazială „Decebal“ -13 locuri. Locuri libere la clasa pregătitoare mai au și colegiile centrale. La Colegiul Național „Frații Buzești“ au rămas patru locuri libere, la Colegiul Național „Elena Cuza“ – trei locuri, iar la Colegiul Național „Carol I“ – un loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS