21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinisterul Educației: Simulările examenelor naționale, la sfârșitul lunii februarie - începutul lunii martie

Ministerul Educației: Simulările examenelor naționale, la sfârșitul lunii februarie – începutul lunii martie

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a stabilit ca simulările examenelor naționale din anul școlar 2015 – 2016 să se desfășoare în zilele de 22, 23 și 24 februarie (Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv pe 7, 8, 9 și 10 martie (Bacalaureat – pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a).

Potrivit unui comunicat al MENCȘ remis joi AGERPRES, simulările au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de Bacalaureat național, respectiv optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/ liceale.

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul școlar 2015 — 2016, sunt: Limba și literatura română (22 februarie), Matematică (23 februarie) și Limba și literatura maternă — pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (24 februarie).

Afișarea rezultatelor la simularea Evaluării Naționale este programată pentru data de 4 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a din anul școlar 2015 — 2016 are următorul calendar: Limba și literatura română — 7 martie, Limba și literatura maternă — 8 martie, proba obligatorie a profilului — 9 martie și, exclusiv pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării — 10 martie. Toate probele sunt scrise. Afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 18 martie.

„În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral”, precizează MENCȘ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS