17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDirectorii de școli din Craiova, trași la răspundere dacă nu au făcut reparații

Directorii de școli din Craiova, trași la răspundere dacă nu au făcut reparații

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că va cere explicații directorilor de școli care nu au făcut reparații în școli (Foto: Claudiu Tudor)
Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că va cere explicații directorilor de școli care nu au făcut reparații în școli (Foto: Claudiu Tudor)

Începutul anului școlar a fost ieri în Craiova și prilej de bilanț al pregătirilor pentru a primi elevii. Prezentă la festivitatea de la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a precizat că anul acesta toate unitățile de învățământ au primit bani pentru reparații, dar că în foarte puține cazuri acestea au fost realizate.
„Primăria a investit foarte mulți bani în ultimul an. Este vorba de peste cinci milioane de lei noi dați prin acordul-cadru, și în afară de această sumă școlile au primit la începutul anului bani pentru reparații curente. Este vorba de aproximativ 2.300.000 de lei. Din păcate însă, până acum nu s-au decontat acești bani. Asta înseamnă că, deși municipalitatea i-a pus la dispoziție, nu s-au efectuat lucrările necesare de reparații de către școli sau, dacă le-au făcut, nu au venit să le deconteze. La noi au ajuns deconturi de aproximativ 150.000 de lei, ceea ce înseamnă că este foarte puțin în raport cu suma care a fost transmisă către școli“, a spus primarul Craiovei.
Managerii care nu au cheltuit banii vor da explicații în cursul acestei săptămâni. Totodată, din banii dați de municipalitate, anul acesta au avut parte de reparații peste 40 de unități școlare. O parte din lucrări mai sunt în derulare.
„Au mai rămas câteva lucruri de făcut la unele școli, astfel încât procesul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții. Dar municipalitatea prin acordul-cadru pe care l-a avut cu firma REMEX a reușit să pună la punct 22 de grădinițe, 15 școli generale și licee. Aici s-au efectuat reparații la tot ceea ce au cerut cei din conducerea școlilor respective“, a spus primarul. Printre școlile care figurează cu lucrări de reparații în derulare se numără Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica“, Colegiul Național „Gheorghe Chițu“, Școala Gimnazială „Traian“, Școala „Sfântul Dumitru“, Colegiul Tehnic Energetic. Totodată, șantiere mai sunt deschise și la alte două licee din Craiova.
„Am început încă de anul trecut investiții majore în două colegii. Este vorba “Ștefan Odobleja“ și de Grupul Școlar “George Bibescu“ din Craiova. La “Ștefan Odobleja“ au fost lucrări de reabilitare instalații termice, sanitare și electrice, reparații capitale, corp laboratoare și dotări, finisaje interioare și exterioare, lucrări de  hidroizolație. Valoarea totală a proiectului este 2.744.000 de lei, este separat de cei cinci milioane de lei despre care spuneam că au fost introduși în instituțiile de învățământ pe acordul de reparații. De asemenea, la Grupul Școlar “George Bibescu“ s-au efectuat lucrări de reabilitare corp școală și corp sală de sport, la corpul internat și de garsoniere, la corpul cantină și corpul ateliere, copertină parcare auto, cabină poartă și iluminat exterior, amenajări exterioare. Suma totală este de 14.956.179 de lei“, a mai spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS