Acasă Educatie Elevii români au obţinut locul întâi la Olimpiada de Geografie din Rusia

Elevii români au obţinut locul întâi la Olimpiada de Geografie din Rusia

Elevii români au obţinut o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie care a avut loc la Tver, în Rusia, rezultat cu care echipa României s-a clasat pe locul întâi, din 40 de ţări participante, a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă Ministerul Educaţiei.

Medalia de aur a fost cucerită de Costin George Dobrin, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, în timp ce Elena Aura Amironesei, absolventă a Colegiului Naţional din Iaşi, laureată cu argint şi la ediţia precedentă, şi Sonia Adelina Şortan, absolventă a Colegiul Naţional „Decebal” din Deva, au obţinut medaliile de argint. Medalia de bronz i-a revenit Lorenei Davidel, absolventă a Colegiului Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni.

Cu cele patru medalii obţinute la a XII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, desfăşurată în perioada 10-18 august, la Tver (Rusia), care a reunit peste 150 de concurenţi din 40 de ţări, echipa României s-a clasat pe locul întâi, a precizat Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă. Astăzi lotul olimpic se întoarce în ţară.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version