Acasă Educatie Elevul gorjean Dumitru Călugăru, medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie

Elevul gorjean Dumitru Călugăru, medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie

Elevul gorjean Dumitru Călugăru a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie organizată în Azerbaidjan
Elevul gorjean Dumitru Călugăru a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie organizată în Azerbaidjan

Echipa care a reprezentat România la Olimpiada Internaţională de Chimie desfăşurată în oraşul Baku, Azerbaidjan, în perioada 20-29 iulie a obţinut două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz. Cu acest rezultat, elevii români s-au clasat pe locul I în Europa şi pe locul 6 în lume, într-un clasament neoficial al celor 79 de ţări participante la Olimpiada Internaţională de Chimie. Medaliile de aur au fost adjudecate de gorjeanul Dumitru Călugăru şi bucureşteanul Andrei Iliescu, ambii elevi în clasa a 12-a. Medalia de argint a fost obţinută de constănţeanul Paul Haidu-Gerea, iar medalia de bronz a intrat în posesia bucureşteanului Vlad Mihai Mandric.

Ministerul Educaţiei Naţionale reaminteşte că Dumitru Călugăru, Andrei Iliescu şi Paul Haidu-Gerea au obţinut medalii de aur şi argint şi la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în luna mai a acestui an.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version