8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStudenţi craioveni, premiaţi la două concursuri organizate la nivel naţional

Studenţi craioveni, premiaţi la două concursuri organizate la nivel naţional

Brioşele cu care studenţii craioveni au obţinut Premiul special pentru cel mai noui produs de panificaţie sau patiserie
Brioşele cu care studenţii craioveni au obţinut Premiul special pentru cel mai noui produs de panificaţie sau patiserie

Mai mulţi studenți craioveni care au participat la două concursuri organizate la Timișoara și Târgoviște s-au întors acasă cu premii importante.

La Ecotrophelia, competiție derulată la Timișoara, în perioada 26-27 mai 2015, echipa formată din Alexandru Corbu și Alin Zamfir, studenţi la Facultatea de Agricultură și Horticultură și Ioan Călin și Ana-Maria Borcoși, de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din Craiova, a obținut Premiul pentru cel mai nou produs de panificație sau patiserie, în valoare de 1.000 de lei. Proiectul a avut la bază trei sortimente de brioșă: una cu spanac și mărar, alta cu brânză și chimen și ultima cu busuioc și pudră de roșii, obținută prin uscarea pielițelor și a semințelor de roșii rezultate din diverse procese de prelucrare. Studenții au fost coordonați de prof. univ. dr. Violeta Nor și conf. univ. dr. Felicia Tuțulescu.

Studenţii craioveni, mai precis reprezentanţii FEAA, s-au bucurat de succes şi la Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti în Formare, secţiunea Marketing, care s-a desfăşurat la Târgovişte, în perioada 26-27 mai 2015. FEAA din Craiova a avut trei echipe, dintre care două au obţinut premii importante: Marele Premiu „Constantin Florescu”, la licență, prin studentele Andreea Geantă și Diana Zabad, cu tema „Mișcarea feministă în marketing” (coordonator: lect. univ. dr. Silvia Puiu) şi Premiul special pentru cercetare interdisciplinară, la master, prin masterandele Andreea Popa și Liana Risipitu, cu tema „Sporirea cererii intervenţiilor de chirurgie estetică sub influenţa tehnicilor de promovare” (coordonator: conf. univ. dr. Sorina Gîrboveanu).

Ecotrophelia România este o competiție care se adresează tuturor studenților din universitățile în care există facultăți cu program de studii din domeniul ingineriei produselor alimentare, biotehnologiilor pentru industriile alimentare, chimiei sau ingineriei mediului de pe teritoriul României. Scopul competiției este de a crea un produs alimentar eco-inovativ, cu potențial comercial. Competiția este una europeană, iar finala se va derula la Milano, în cadrul Expoziției Universale cu titlul „Hrănirea planetei. Energie pentru viitor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS