(Foto: lsct.ro)
(Foto: lsct.ro)
(Foto: lsct.ro)

Elevul gorjean Dumitru Călugăru a câștigat locul I la olimpiada națională de chimie și s-a calificat primul în lotul lărgit al României care va participa la etapa internațională la această disciplină. Elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, Dumitru Călugăru a obţinut, de asemenea, premiul special pentru cea mai bună lucrare practică şi premiul special pentru cea mai bună lucrare teoretică. Dumitru Călugăru este laureat al mai multor concursuri internaționale de chimie și se pregătește ca, din acest an, să studieze la o universitate din afara țării.

O altă elevă de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Ioana Patricia Işfan, a obţinut la aceeaşi competiţie menţiune specială şi premiul special pentru cea mai bună lucrare practică. Mențiune au primit și Simona Barac, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu şi Vladimir Tecşa, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.


 

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.