9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 1.700 de studenți au început un nou an universitar la Severin

Peste 1.700 de studenți au început un nou an universitar la Severin

Prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor: „Învăţământul universitar din România trece printr-o perioadă nu tocmai fastă“
Prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor: „Învăţământul universitar din România trece printr-o perioadă nu tocmai fastă“

La Centrul Universitar din Drobeta Turnu Severin sunt înscrişi pentru anul universitar 2014 – 2015, 1.723 de studenţi. Dintre aceştia, 420 sunt studenţi în anul I, iar alţi 172 sunt masteranzi.

În faţa celor 420 de boboci ai Centrului Universitar din Drobeta Turnu Severin şi a corpului profesoral al instituţiei, rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, a declarat că România trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, dar şi printr-o criză morală şi ideologică.
„Învăţământul universitar din România trece printr-o perioadă nu tocmai fastă. Este o perioadă de criză economică şi financiară, o perioadă de criză morală şi ideologică. Au fost afectate populaţia, veniturile acesteia, industria, economia în ansamblu, precum și învăţământul superior din România. Patru universităţi şi-au închis porţile, iar altele şi-au redus dramatic numărul de studenţi. Universitatea din Craiova, în acest peisaj care pare sumbru, se prezintă ca o fericită excepţie. Toate programele de studiu au fost păstrate şi adaptate la cerinţele pieţei şi am reuşit să dezvoltăm anumite direcţii“, le-a transmis rectorul Universităţii din Craiova studenţilor şi profesorilor de la Centrul Universitar din Drobeta Turnu Severin.
„Toate programele de licenţă şi masterat sunt acreditate. Avem un corp didactic bine pregătit, avem laboratoare performante şi o dotare, în general, foarte bună pentru pregătirea studenţilor noştri. Bobocilor le urez succes în activitatea lor și îi aşteptăm mereu lângă noi, să ne solicite răspunsuri la întrebările pe care le au“, a declarat prof. univ. dr. Ion Ciupitu, prorectorul Universităţii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS