10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii din Albeni, navetişti prin nămol

Elevii din Albeni, navetişti prin nămol

Elevii şi localnicii din comuna gorjeană Albeni au la dispoziţie un drum impracticabil, pentru a ajunge la Târgu Jiu sau la Târgu Cărbuneşti. Deoarece podul de peste râul Gilort s-a rupt din cauza viiturii de la sfârşitul lunii iulie, circulaţia pe drumul judeţean care traversează localitatea a fost întreruptă complet. De atunci nu au fost făcute prea multe demersuri pentru ca podul de peste râu să fie reparat şi localnicii din Albeni, precum şi cei din Prigoria şi Roşia de Amaradia să circule în condiţii normale. Cu toate acestea, guvernul a alocat suma de nouă milioane de lei pentru construirea unui pod şi reluarea traficului pe drumul judeţean din Albeni. Tronsonul de drum este extrem de important pentru locuitorii din cele trei comune amintite, având în vedere că scurta cu 20 de kilometri legătura cu oraşele Târgu Jiu şi Târgu Cărbuneşti.

Elevii au început şcoala prin noroaie

Localnicii se întreabă ce se întâmplă cu podul de peste râul Gilort şi de ce autorităţile nu amenajează o cale de acces corespunzătoare, mai ales că elevii au început şcoala şi se pierde timp foarte mult cu transportul. Cetăţenii transmit periodic sesizări către mass-media şi autorităţi, în speranţa că cineva îi va ajuta. „Nu s-a mişcat un deget până la data de 16.09.2014. Avem copii care merg la şcoală. Este posibil ca un copil să traverseze un podeţ care este aproape de prăbuşire, iar noroiul de o jumătate de metru? Oare aceşti copii merită această soartă? Sau să facă naveta 25 de kilometri – să plece la şcoală la ora 5.30 şi să se întoarcă la ora 17.00 – 18.00, că atunci este disponibil microbuzul?
Pe de altă parte, este o arteră foarte circulată: sute de maşini trec pe acest drum judeţean (trei comune). Alţi copii fac naveta la liceele din orașele Cărbuneşti sau Târgu Jiu. După ce se că înghesuie în nişte cutii de conserve, firma care face transport a dublat preţul biletelor… Oare cineva din conducerea acestui judeţ a fost la faţa locului? Nu ştim cui să ne mai adresăm. Nu avem nici o putere“, potrivit unui memoriu adresat autorităţilor şi mass-media. Autorităţile judeţene şi locale susţin în continuare că lucrările de reconstrucţie a podului de la Albeni vor fi începute în acest an, deşi nu mai este mult până la sosirea sezonului rece, când nu vor mai putea fi executate lucrări din cauza vremii nefavorabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS