6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieUniversitatea de Medicină și Farmacie deschide sesiunea de admitere

Universitatea de Medicină și Farmacie deschide sesiunea de admitere

De astăzi încep înscrierile pentru concursul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Absolvenții de liceu care au promovat examenul de bacalaureat se pot înscrie până pe 21 iulie, zilnic, între orele 10.00 și 14.00. Pentru această sesiune, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova scoate la concurs sute de locuri la buget și la taxă.
Cea mai mare cifră de școlarizare este alocată Facultății de Medicină, care dispune de 210 locuri la buget și 80 de locuri la taxă, urmată de Facultatea de Medicină Dentară, care dispune de 35 de locuri la buget și 40 de locuri la taxă pentru specializarea Medicină Dentară, precum și de nouă locuri la buget și 35 de locuri la taxă pentru specializarea Tehnică Dentară.
Pentru Facultatea de Farmacie s-au alocat 29 de locuri la buget și 79 la taxă, iar pentru Facultatea de Moașe și Asistență Medicală sunt disponibile 14 locuri la buget și zece la taxă pentru specializarea Moașe, 14 locuri la buget și zece locuri la taxă pentru specializarea balneofiziokinetoterapie și recuperare și 24 de locuri la buget și 95 de locuri la taxă pentru Asistență Medicală. Indiferent de opțiunea făcută, candidații plătesc la înscriere o taxă de 250 de lei. Admiterea se va face pe bază de examen cu teste grilă. Conform calendarului de admitere emis de universitate, pe 23 iulie va fi concursul de admitere pentru programele de studii de la Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, iar pe 25 iulie pentru celelalte programe. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS