0.6 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2019
Acasă Educatie Elevii români au obţinut 11 medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada

Elevii români au obţinut 11 medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada

-

Olimpicii români au obţinut 11 medalii, din care şase de aur, patru de argint şi o medalie de bronz, la cea de-a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 – 11 iulie, în Republica Sakha (Federaţia Rusă), transmite mediafax.ro.
Elevii români au obţinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie, informează Ministerul Educaţiei.

La chimie au obţinut medalii de aur: Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Cristian Robert Râclea (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi), iar medalie de argint, Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).
La matematică a fost obţinută medalie de aur de Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), medalie de argint, de Rareş Ştefan Tudose (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi medalie de bronz, de Theodor Răzvan Lucescu (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

ȘTIRI VIDEO GdS

Proiect Google: Robotul care sortează gunoaiele

Una dintre firmele Alphabet, cunoscută iniţial ca Google X, care dezvoltă diverse proiecte considerate adesea SF, în zona de robotică, lucrează la...

România primește la Berlin 3 premii pentru educație

Global Leadership Conference a reunit săptămâna aceasta, la Berlin, participanți din 74 de țări care implementează programe moderne de educație antreprenorială și financiară.