24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieOlt: Trei licee, nici un elev promovat la bacalaureat

Olt: Trei licee, nici un elev promovat la bacalaureat

Rezultatele parţiale ale examenului de bacalaureat, centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, arată că trei licee din judeţul Olt au promovabilitate 0. Este vorba despre Liceul Tehnoloic “Constantin Filipescu” din Caracal, Liceul Tehnologic “Ion Popescu” din comuna Cilieni, dar şi despre Liceul Tehnologic din comuna Izvoarele.
Notele de dinaintea depunerii contestaţiilor,  pentru sesiunea iunie-iulie, arată că au promovat examenul maturităţii doar 48,55% dintre candidaţii care s-au prezentat pentru susţinerea probelor. Astfel, dintre cei 4.205 absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţ în acest an, la bacalaureat s-au înscris doar 3.946 elevi, dintre care 791 au provenit din promoţiile anterioare şi restul de 3.173 sunt din seria curentă. Dintre toţi aceştia însă, 294 de elevi nu s-au prezentat, iar opt elevi au fost elimintaţi pe parcursul derulării probelor examenului, pentru fraudă.

Într-o situaţie similară s-a aflat şi Liceul Tehnologic din Drăgăneşti-Olt, care nu are promovat niciun elev din clasa a XII-a a seriei acestui an, însă are un elev din serii precedente ce a luat medie de trecere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS