Acasă Educatie Olt: Trei elevi eliminaţi de la bacalaureat pentru tentativă de fraudă

Olt: Trei elevi eliminaţi de la bacalaureat pentru tentativă de fraudă

Trei elevi din judeţul Olt au fost prinşi că încercau să copieze la examenul pe care trebuiau să-l susţină azi, la proba obligatorie a profilului, transmite adevarul.ro .
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, doi dintre candidaţii eliminaţi sunt elevi ai Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, iar cel de-al  treilea este elev al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din oraşul Drăgăneşti-Olt.
La prima sesiune a bacalaureatului, cea la Limba şi literatura română, au mai fost eliminaţi încă doi candidaţi din liceele judeţului Olt, tot pentru fraudă. Cei cinci elevi eliminaţi până acum în Olt nu vor mai avea voie să continue examenul, dar îl mai pot susţine în sesiunea din toamnă.
În judeţul Olt, din numărul total al liceenilor aşteptaţi iniţial la examen de 3.964, majoritatea – 3.173 sunt absolvenţi ai clasei a XII-a din seria acestui an, la care se adaugă alţi 791 elevi ce au picat examenul în anii anteriori.
Anul trecut, în judeţul Olt s-au înscris la examenul de bacalaureat 5.004 elevi, dintre care s-au prezentat 4.457, nu mai puţin de 2.519 fiind respinşi, ceea ce a făcut ca să rezulte un procent de promovare a BAC-ului din vară, de numai 43,44 % înainte de contestaţii.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version