11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMii de candidați susțin bacalaureatul la matematică

Mii de candidați susțin bacalaureatul la matematică

Astăzi se desfășoară a doua probă scrisă a examenului național de bacalaureat. Este una dintre probele de foc ale sesiunii, pentru că majoritatea candidaților vor fi evaluați la matematică, disciplină de studiu la care în sesiunile anterioare s-au înregistrat mulți nepromovați.
În județul Dolj, pentru proba obligatorie a profilului s-au înscris 5.643 de candidați. „Conform opțiunilor și profilurilor absolvite de elevi, pentru istorie au optat 1.358 de candidați. La matematică subiectele sunt diferențiate în funcție de specializare și profil. Și avem următoarea situație. Absolvenți de matematică-informatică sunt 1.076 de candidați, matematică pentru profil pedagogic – 60 de înscriși, matematică – științe ale naturii – 656 de candidați și matematică profil tehnologic – 2.493 de candidați“, a declarat Alexandrina Năstase, vicepreședintele comisiei județene pentru bacalaureat.
Examenul se desfășoară în 18 centre, din care patru în afara Craiovei, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Filișanu“ din Filiași, Liceul Teoretic Independența Calafat, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Băilești și Liceul „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni. Accesul candidaților în săli se face pe baza actelor de identitate până la ora 8.30. Subiectele se distribuie începând cu ora 9.00, iar pentru rezolvarea lor absolvenții de liceu au la dispoziție trei ore. Cei care vor fi surprinși cu obiecte sau materiale care i-ar putea ajuta la rezolvarea subiectele vor fi eliminați din sala de examen și nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele sesiuni. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS