12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCandidații care au întârziat nu au mai intrat la bacalaureat

Candidații care au întârziat nu au mai intrat la bacalaureat

Ieri a început ultima probă de competențe din prima sesiune a examenului național de bacalaureat, care vizează evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. În Dolj, proba a debutat cu incidente. Elevii care au întârziat nu au putut susține proba.

La nivelul județului Dolj șase elevi nu au ajuns, ieri, la timp în sala de examen și nu au mai fost primiți de comisie la proba competenețelor lingvistice. Prima zi a acestor evaluări a fost însă singura în care candidații puteau susține proba de audiere a unui text, precum și evaluarea scrisă, întrucât până la sfârșitul săptămânii se vor derula numai competențele de comunicare orală. În aceste condiții, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj au precizat că elevii care nu au fost prezenți în prima zi a evaluării competențelor lingvistice pot primi avizul Ministerului Educației pentru a susține proba în altă zi. „Dacă au întârziat din motive obiective, candidații pot depune cerere la Inspectoratul Școlar Județean Dolj și se înaintează la comisia națională, care le poate da avizul pentru a susține evaluarea în altă zi“, a declarat inspectorul școlar Alexandrina Năstase, vicepreședintele Comisiei județene de bacalaureat.

4.000 de candidați înscriși la proba competențelor lingvistice

La nivelul județului Dolj, pentru a susține evaluarea competențelor lingvistice de comunicare într-o limbă străină s-au înscris 4.131 de candidați. Cei mai mulți au optat pentru engleză. „Din cei 4.131 de candidați înscriși pentru ultima probă de competențe, 3.381 susțin examenul la limba engleză, 703 au optat pentru limba franceză și 32 pentru spaniolă“, a declarat vicepreședintele comisiei județene de bacalaureat. Evaluarea se desfășoară în 43 de centre până la sfârșitul săptămânii. Conform calendarului pentru examenul de bacalaureat, aprobat de Ministerul Educației Naționale, probele scrise se vor derula pe 30 iunie la limba și literatura română, pe 2 iulie la istorie și matematică, iar pe 4 iulie va fi proba la alegere din aria curriculară a profilului sau a specializării. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS