15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieTrei liceeni susțin gratuit testul Cambridge

Trei liceeni susțin gratuit testul Cambridge

Concursul organizat în luna mai de Centrul educațional și de formare profesională Dagmar D.V. Craiova și Eurolingva Examination Centre și-a desemnat câștigătorii. Trei liceeni din Craiova au obținut posibilitatea de a susține gratuit examenul Cambridge.

Concursul a constat în realizarea unui eseu pe tema „Pasiunea mea“. S-au înscris zeci de tineri, iar în urma evaluării lucrărilor, Mircea Andrei Hopîrtean de la Colegiul Național „Frații Buzești“, precum și Sebastian Sbîrnă și Alexandru Valentin Popescu de la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“ au convins că au cunoștințele necesare pentru a obține un certificat Cambridge de competențe lingvistice cu recunoaștere internațională. Cei trei sunt elevi în clasa a XI-a și spun că au început să învețe engleza de la vârste fragede și că vor folosi cunoștințele dobândite pentru a da admiterea la universități din străinătate. „De șase ani studiez engleza, iar despre acest concurs am aflat de la profesorul meu cu care mă pregătesc suplimentar și mi-am propus să particip pentru a obține cel mai înalt grad de competențe lingvistice. Îmi doresc să devin medic și pentru asta voi studia și la universități din străinătate“, a spus Alexandru Popescu, elev al Colegiului Național „Nicolae Titulescu“ din Craiova.

Vrea să studieze în Danemarca

Sebastian Sbîrnă a început să studieze limba engleză încă de la grădiniță și în timp a devenit o pasiune. În portofoliul personal are și câteva premii la concursurile naționale. „Cele mai recente performanțe sunt două locuri I la concursul Cangurul, unul obținut anul trecut, când am și primit o excursie în Austria și Germania, și celălalt anul acesta, când am primit o mobilitate în Cehia și Germania“, spune adolescentul. Nu numai la engleză a făcut performanță, ci a participat și la Olimpiada Națională de Chimie. Pentru cariera sa dorește să continue pregătirea pe specializarea informatică, fiind și elev la profilul matematică-informatică. „Aș vrea să urmez o facultate în Danemarca, cu predare în limba engleză pe IT Comunication și Media, de fapt, pe software development pentru android. Și cerificatul Cambridge mă va ajuta să fiu admis la această facultate“, a precizat elevul.

Își dorește să învețe business în Olanda

Și pentru Mircea Andrei Hopîrtean învățarea limbii engleze are un rol impoortant în construirea carierei. A început să o învețe la vârsta de patru ani, iar acum o vorbește cursiv. Și el își dorește certificatul Cambridge, pentru a urma studii universitare în străinătate. „Primele cuvinte le-am învățat de la dădaca mea, apoi în timp mi-am perfecționat vorbirea. Am fost chiar remarcat pentru accentul meu. Certificatul Cambridge este o recunoaștere din partea unei instituții de cunoaștere a limbii străine. Este important pentru mine pentru că am planuri să părăsesc această țară. Îmi va fi dor de familie, dar vreau să urmez o facultate de business din Olanda“, a spus elevul. Cei trei adolescenți au suținut ieri examenul Cambridge pe calculator. Certificatul Cambridge va fi eliberat în două săptămâni și este recunoscut de peste 3.000 de instituții de învățământ, departamente guvernamentale și companii din toată lumea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS