Studenţii craioveni, pe primul loc pe ţară la olimpiadele de economieFacultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a Universităţii din Craiova a realizat cea mai mare performanţă de până acum la Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti, participanţii obţinând de trei ori marele premiu pentru proiectele de cercetare la licenţă. La acestea se adaugă şi un premiu special obţinut de un student la master. Competiţia s-a derulat pe mai multe secţiuni, în diverse centre universitare din ţară.

Olimpiada Studenţilor Economişti s-a derulat în perioada mai-iunie pe patru secţiuni, sub patronajul Asociaţiei Facultăţilor de Economie din România. În acest an, a avut loc cea de-a IX-a ediţie, la care au participat studenţi din toată ţara. Cursanţii Universităţii din Craiova s-au făcut remarcaţi, încă de la prima competiţie, la secţiunea administrarea afacerilor, derulată la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj – Napoca. Studentele Liana Rispitu şi Maria Popa, anul III la cursurile de licenţă, au luat locul I pentru lucrarea lor „Merchandisingul senzorial aplicat în comercializarea produselor biorganice“, realizată sub coordonarea profesorului Sorina Gârboveanu, care mai are în portofoliul profesional performanţe în anii anteriori, la secţiunea marketing.

Marele premiu la Administraţie Publică şi Dezvoltare Rurală

La o săptămână distanţă, succesul a fost repetat de alte două tinere, studente în ultimul an de licenţă, Cristina Grigorie şi Isabela Rudeanu. Au obţinut marele premiu la secţiunea administraţie publică şi dezvoltare rurală, care s-a desfăşurat la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti. Lucrarea lor a avut ca temă „Provocările lansate de implementarea politicii agricole comune în România“.

„Am ales tema pentru că şi subiectul principal al olimpiadei la care am participat s-a referit la dezvoltarea durabilă şi am considerat că agricultura poate răspunde la aceste cerinţe. Am analizat soluţiile propuse de politica agricolă comună şi modul în care au fost ele implementate în România şi care au fost provocările cu care s-au confruntat agricultorii români. Ideea centrală este că trebuie să susţinem tinerii care investesc în agricultură pentru a creşte economia ţării“, a spus Isabela Rudeanu. Studenta se gândeşte chiar să folosească toate cunoştinţele dobândite în urma acestui concurs în cariera sa. „Îmi doresc să fac carieră pe partea aceasta, a atragerii fondurilor europene pentru dezvoltarea durabilă a sectorului agricol din România. Cred că mi s-a deschis acest drum prin prisma acestui concurs. Premiul obţinut reprezintă prima mea performanţă pe această latură şi îmi dă şi convingerea că pot continua“, a spus studenta. Isabela a ales să urmeze cursurile Facultăţii de Economie din Craiova, după ce a absolvit un liceu filologic. Mărturiseşte că s-a îndreptat cu teamă spre această facultate, pentru că nu avea nici un fel de noţiuni de economie, dar că a descoperit un domeniu care i-a oferit posibilitatea de a face performanţă. Şi colega sa, Cristina Grigorie, care a contribuit din plin la lucrarea de cercetare premiată la Olimpiada Studenţilor Eonomişti, se gândeşte să-şi continue studiile cu un master pe managementul instituţiilor publice, şi să îşi facă o afacere. Tinerele au fost coordonate de profesorul Adriana Şchiopoiu.


Premiată pentru creativitate în contabilitate

Tot marele premiu a fost obţinut şi de Cătălina Dobre la secţiunea contabilitate şi informatică de gestiune, desfăşurată la Universitatea de Vest din Timişoara. Studenta s-a remarcat cu lucrarea „Capacitatea creativă a contabilităţii“. „Am încercat să dovedesc că în contabilitate nu este vorba doar de monotonie şi rutină. Ea lasă loc şi creativităţii, care poate să fie frauduloasă, atunci când datele contabile sunt modificate pentru a arăta mai frumos firma în faţa investitorilor, dar avem şi o creativitate inovatoare, prin aportul contabilităţii la dezvoltarea economică a firmei şi a societăţii. Ideea lucrării o am de la începutul facultăţii. Am căutat creativitate în contabilitate de când am început facultatea pentru că sunt o persoană creativă“, a mărturist studenta. Scopul tinerei este să ajungă un contabil de succes şi pentru a-şi atinge obiectivul cât mai bine, deşi nu şi-a finalizat studiile de licenţă, a ales să se angajeze. „Îmi doresc să contribui la dezvoltarea economică a societăţii în care trăiesc“, a spus tânăra. Pentru competiţie a fost pregătită de conf. univ. dr. Radu Bălună.

Ultima distincţie, premiu special la master

Cea mai recentă distincţie la Olimpiada Studenţilor Economişti a fost obţinută în urmă cu câteva zile de Laurenţiu Mihai, student în ultimul an la master. Tânărul a participat la secţiunea management, desfăşurată la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, şi a obţinut premiul special. Lucrarea sa a avut tema „Influenţa profilului comportamental asupra echipei de management“ şi a fost coordonat de lect. univ. dr. Radu Ogarcă. Premiul obţinut îl motivează să urmeze o carieră în domeniul resurselor umane. „Anul acesta, voi absolvi masterul managementul afacerilor, care a cuprins şi partea de comportament organizaţional şi managementul resurselor umane. Mi-ar plăcea să lucrez pe resurse umane. Premiul acesta mă motivează să merg pe acest drum. Este o recunoaştere a muncii şi mă îndeamnă să muncesc mai mult“, a spus masterandul. Premiile obţinute în acest an de studenţii craioveni la Olimpiada Studenţilor Economişti sunt apreciate de cadrele didactice ca fiind cea mai mare performanţă de până acum.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 5 iunie 2014

Actualitate

» Investiţii în infrastructură la Târgu Jiu
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Doctorul notelor muzicale
» Artişti de talie mondială, la Craiova
» Preşcolarii serbează Ziua Mediului
» Opt tone de alimente pentru sinistraţii din Serbia
» Tribunalul Gorj a aprobat înfiinţarea SMER
» Craiova: Start în “Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordarea Primului Ajutor Calificat”
» Olt: ”Natura 2000” – o prioritate la nivel local
» Chuck Hagel: România – un partener de încredere pentru SUA și NATO
» Comisia Europeană a aprobat alocarea a 47 de milioane de euro pentru infrastructura rutieră Craiova-Calafat
» Gorj: Minore dispărute, găsite de poliţişti
» Comisarul european Dacian Cioloş vine mâine în România

Local

» Potârcă a făcut preinfarct în aşteptarea sentinţei
» Cum să îţi protejezi averea după ce te căsătoreşti
» Viaţa unui „killer“ de şobolani
» Ramada Plaza Craiova, gata peste un an
» Cursuri de conducere defensivă la Craiova, 13-15 iunie 2014
» Șofer rănit de încărcătura unei autoutilitare
» Sindicatul Porţile de Fier depune plângere împotriva lui Remus Borza
» Vicepreşedintele ANRE Claudiu Dumbrăveanu, reţinut într-un dosar de corupţie
» Olt: Mercur la o școală din Găneasa
» Neamţ: Director de bancă și alte şapte persoane, trimise în judecată pentru credite cu adeverinţe false
» Brăila: Poliţist cercetat penal pentru trafic de influenţă

Gorj

» Alte două eleve au dispărut de acasă
» Ion Călinoiu, în război cu vicepreşedintele CJ Gorj
» Gorj: Prins beat la volan

Sport

» Viitorul Ştiinţa Craiova, în primele şase echipe la juniori C
» Andrei Ivan a făcut „legea“ la Arad
» Atmosferă de vacanță la CSU
» FC Olt, victorioasă cu ASA
» Popescu, la Mondialul de baschet 3×3
» România ar putea întâlni Spania la Craiova
» Simona Halep, calificare istorică în careul de aşi la Paris
» Dănuţ Pascu: Caut formulă de echipă pentru viitor
» Tenis – Halep s-a calificat în premieră în finala de la Roland Garros
» Tenis – Maria Şarapova s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros
» Gheorghiță Geolgău, la Repriza de Sud
» Tenis – Gorjeanul Florin Mergea, eliminat în semifinalele de dublu de la Roland Garros
» Fotbal – EXCLUSIV: CSU Craiova negociază cu portarul Straton
» Fotbal – Varga: Știu că pot mai mult

Bani & Afaceri

» Când somaţia n-ajunge acasă, Fiscul joacă pe masă
» Slujbe nemţeşti pentru români
» Euro a coborât sub pragul de 1,36 dolari după ce BCE a redus dobânzile

Educatie

» Studenţii craioveni, pe primul loc pe ţară la olimpiadele de economie
» Programul “The Duke of Edinburgh’s International Award”, lansat azi la Craiova
» Peste 1.000 de elevi pot experimenta viața de student
» Olt: Proiecte pentru un învăţământ de calitate

Magazin

» Horoscop

Top