17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieFSLI solicită suplimentarea sumelor acordate profesorilor care corectează la Bacalaureat

FSLI solicită suplimentarea sumelor acordate profesorilor care corectează la Bacalaureat

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) solicită Guvernului să găsească urgent o soluție pentru suplimentarea sumelor acordate profesorilor care corectează sau supraveghează la Bacalaureat, deoarece tot mai multe cadre didactice refuză să facă parte din comisiile de examen, pentru că sunt plătite cu sume derizorii, potrivit unui comunicat al sindicaliștilor, preluat de agerpres.ro.

”Examenul de Bacalaureat, care va începe săptămâna viitoare, este în pericol, deoarece tot mai multe cadre didactice, din toată țara, refuză să facă parte din comisiile de examen, deoarece sunt plătite cu sume derizorii, iar responsabilitatea este foarte mare. Un alt motiv de nemulțumire este generat de lipsa fondurilor pentru acordarea integrală a drepturilor salariale obținute prin sentințe judecătorești”, se menționează în comunicatul citat.

FSLI solicită, totodată, Executivului să ia măsurile ce se impun pentru plata integrală a drepturilor salariale câștigate prin instanță, aferente trimestrelor I și II ale anului 2014.

‘Profesorii sunt nemulțumiți de lipsa fondurilor pentru acordarea integrală a drepturilor salariale obținute prin sentințe judecătorești. Dacă Guvernul nu va lua măsuri cât mai repede, riscăm să nu avem cu cine susține examenul de Bacalaureat, atât de important în viața copiilor noștri’, a atras atenția președintele FSLI, Simion Hăncescu.

La rândul său, Ministrul educației, Remus Pricopie, a declarat azi că nu se pune problema de a avea sesiuni de examene blocate și că împreună cu sindicaliștii vor fi găsite soluții pentru problemele acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS