Acasă Educatie Craiova: Caravană pentru tinerii care doresc să studieze în străinătate, la Colegiul...

Craiova: Caravană pentru tinerii care doresc să studieze în străinătate, la Colegiul „Carol I”

Caravana Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) soseşte în Craiova în această săptămână, pentru o întâlnire a voluntarilor, membrilor şi colaboratorilor LSRS cu tineri craioveni interesaţi să studieze în străinătate. Potrivit organizatorilor, seminarul va avea loc joi, 22 mai, începând cu ora 12:30, la Colegiul Naţional „Carol I” din Bănie. Participanţii pot afla mai multe detalii despre procesul de aplicare la universităţi din străinătate, despre sistemul de învăţământ, precum şi despre costuri şi posibilităţi de finanţare pentru studenţii străini aflaţi la studii în străinătate şi nu în ultimul rând despre programul de Mentorat al LSRS. Evenimentul este susţinut de British Council şi Consiliul Naţional al Elevilor.

Caravana LSRS recunoaşte şi susţine interesul puternic al tinerilor români de a dobândi o educaţie de calitate în străinătate şi vine în întâmpinarea necesităţii de informare a acestora cu privire la oportunităţile academice internaţionale. Ajunsă la cea de-a şasea ediţie, Caravana va ajunge în perioada 15 mai – 20 iunie 2014 în 19 oraşe oraşe: Arad, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Medgidia, Petroşani, Piteşti, Ploieşti, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Slobozia, Târgu Mureş, Târgu Jiu şi Timişoara. Calendarul complet al seminariilor precum şi detaliile de înscriere sunt disponibile pe site-ul LSRS şi pe pagina de Facebook a Caravanei.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version