5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieÎncep înscrierile pentru examenul naţional de titularizare

Încep înscrierile pentru examenul naţional de titularizare

Mâine încep înscrierile pentru concursul naţional de ocupare a posturilor didactice din învăţământul preuniversitar. În Dolj, candidaţii vor fi evaluaţi în patru centre organizate pe discipline, conform deciziei luate ieri de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“, Liceul Energetic, Liceul Tehnologic „George Bibescu“ şi Liceul de Transporturi Căi Ferate Craiova vor fi în acest an centrele unde candidaţii care aspiră la o catedră în învăţământul preuniversitar vor fi aşteptaţi să-şi depună dosarele.  „Centrele sunt organizate pe discipline. Astfel, la Liceul «Tudor Arghezi» se vor depune dosare pentru posturile vacante sau rezervate de limba şi literatura română şi limbi străine, la Liceul Energetic din Craiova se înscriu cei care optează pentru disciplinele din aria curriculară om şi societate, educaţie fizică şi sport, dar şi religie. La Liceul «George Bibescu» se vor depune dosarele pentru matematică, informatică şi ştiinţe (fizică, chimie, biologie), iar la Liceul Transporturi Căi Ferate, pentru educatoare, învăţător şi învăţământ special“, a declarat inspectorul şcolar general adjunct Luminiţa Popescu.

Proba scrisă,
pe 21 iulie

Dosarele de concurs se vor depune în perioada 7-19 mai, iar proba scrisă va fi pe 21 iulie. „Până la susţinerea probei scrise, candidaţii trebuie să-şi valideze dosarele. Şi sunt două etape de validare. Prima va fi în perioada 19-21 mai, pentru absolvenţii studiilor de licenţă din anii anteriori, iar în intervalul 11-16 iulie, pentru cei care susţin în acest an licenţa“, a mai declarat inspectorul şcolar general adjunct Luminiţa Popescu. După susţinerea probei scrise, posturile se vor repartiza în şedinţe publice organizate la centrele de examen. Acestea vor avea loc în perioada 31 iulie – 5 august 2014.

Anul trecut s-au luat note mici

Metodologia şi tematica pentru concursul naţional de ocuparea a posturilor din învăţământul preuniversitar sunt afişate şi pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale, şi nu sunt modificări faţă de anul trecut. Subiectele vor fi elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi pun accent în special pe cunoaşterea elementelor de metodica predării, care le creează probleme candidaţilor. Drept dovadă, în sesiunea din iulie 2013, au fost prezenţi 1.021 de concurenţi, dar numai 434 dintre ei au obţinut note peste 7, care le dau posibilitatea de a se titulariza pe post. În rest, 347 de candidați au obţinut note între 5 și 7, iar 232 de candidați, note sub 5. Aceştia au candidat pe 800 de norme şi fracţiuni de normă. Pentru acest an, lista posturilor vacante se va publica în cursul acestei săptămâni atât pe site, cât şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. De
altfel, în cursul zilei de azi se va stabili şi programul de înscrieri pentru susţinerea concursului de titularizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS