10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieEducaţie financiară pentru toate vârstele la Universitate

Educaţie financiară pentru toate vârstele la Universitate

http://www.youtube.com/watch?v=1ysjSvvSNc0

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității din Craiova organizează în această săptămână o serie de evenimente cu tematică financiară care se adresează elevilor, studenţilor, dar şi mediului de afaceri.

Dezbaterile pe teme financiare au început ieri, cu un invitat special din Statele Unite ale Americii, Jason Best, specialist în antreprenoriat, care a vorbit studenţilor despre autofinanțare, antreprenoriat și strângere de fonduri prin crowdfunding. De altfel, tinerii au fost informaţi despre stilul american de afaceri.
„Stilul american constă mai mult în deschiderea către risc, în căutarea de soluţii pentru rezolvarea anumitor probleme de afaceri şi ulterior vânzarea acelei idei de afaceri către piaţa liberă. În ceea ce priveşte finanţarea, ceea ce dezvoltă crowdfundingul este ideea de a strânge bani de la comunitate locală, de la familie, de la anturajul social prin intermediul unor platforme create pe internet. În America, sunt câteva mii de firme care au folosit această metodă de finanţare, iar cifra la care s-au ridicat finanţările de anul trecut este depăşeşte cinci miliarde de dolari“, a declarat Jason Best pentru Gazeta de Sud.

Întâlniri cu elevii
de gimnaziu şi liceeni

Derulate în cadrul programului „Educaţie financiară – provocări şi soluţii“, dezbaterile pe teme economice şi financiare continuă marţi şi miercuri cu elevii de gimnaziu şi liceu. Seminariile vor avea loc la sala 228 din sediul central al Universităţii din Craiova şi vor moderate de profesorii de finanțe de la Departamentul de Finanțe, Bănci și Analiză Economică și studenții de la Banking Scientific Circle, care vor aborda subiecte care urmăresc formarea unui limbaj financiar adecvat și înțelegerea unor noțiuni despre natura banilor, inflație, dobândă, credite, datorii financiare, economisire, bancă comercială, bancă centrală.
„Educaţia financiară şi educaţia antreprenorială sunt două obiective majore ale Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova. De aceea, Săptămâna financiară am suprapus-o cu săptămâna «Şcoala altfel» din învăţământul preuniversitar. Am făcut acest demers pe principiul că progresul nostru trebuie să pornească de la o bază solidă încă din şcoala generală şi chiar şcoala primară“, a declarat prof. univ. dr. Marian Siminică, decanul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Secretele pieţei de capital pentru studenţi şi mediul
de afaceri

Joi, 10 aprilie, va fi o zi dedicată studenților economiști, mediului de afaceri și celor interesați de secretele pieței de capital și de educația financiară. Activităţile vor începe la ora 11.00 în Sala Albastră, unde SSIF Broker, Bursa de Valori București și Camera de Comerț și Industrie a Județului Dolj vor organiza conferinţa „Academia Broker – accesul tău la bursă“. Temele abordate vor fi: Bursa de Valori București – trecut, prezent și perspective; Cum să devii investitor pe piața de capital; Meseria de broker – între mit și legendă. Începând cu ora 16.30, se vor desfășura şi lucrările conferinței Academia Broker destinate investitorilor, eveniment prin care se urmărește interacțiunea dintre mediul de afaceri local și speakeri de top din cadrul SSIF Broker și BVB, dar și dezbaterea unor probleme legate de produsele financiare cu capital protejat și fondurile de investiții. În final, este prevăzută o sesiune de networking. Acţiunile se vor încheia vineri cu workshop pentru liceenii calificaţi în finala concursului „Cea mai bună idee de afaceri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS