3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSăptămâna educației financiare la FEAA Craiova

Săptămâna educației financiare la FEAA Craiova

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității din Craiova organizează în cadrul programului „Educația financiară – provocări și soluții” o suită de evenimente cu tematică financiară în perioada 07 – 11 aprilie 2014.

Astăzi, de la ora 12,00, sala 228 din clădirea centrală a găzduit o conferinţă a lui Jason Best, specialist american în crowdfunding, care a abordat subiecte legate de autofinanțare, antreprenoriat și strângere de fonduri prin crowdfunding. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Ambasada SUA.

În zilele de 8 și 9 aprilie, profesorii de finanțe de la Departamentul de Finanțe, Bănci și Analiză Economică și studenții de la Banking Scientific Circle se vor întâlni cu elevii de la școlile și liceele craiovene – aflați în perioada programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun” și vor aborda subiecte care urmăresc formarea unui limbaj financiar adecvat și înțelegerea unor noțiuni despre natura banilor, inflație, dobândă, credite, datorii financiare, economisire, bancă comercială, bancă centrală etc. Acest demers al FEAA Craiova se alătură proiectelor educaționale ale Băncii Naționale a României, în special proiectului „Să vorbim despre bani si bănci” care vizează sprijinirea educației financiare în învățământul preuniversitar.

Ziua de joi 10 aprilie este dedicată studenților economiști, mediului de afaceri și celor interesați de secretele pieței de capital și de educația financiară. Începând cu ora 11,00 la Sala Albastră, din clădirea centrală  împreună cu SSIF Broker, Bursa de Valori București și Camera de Comerț și Industrie a Județului Dolj este organizată conferința „Academia Broker – accesul tău la bursă”. Printre temele abordate vor fi: Bursa de Valori București – trecut, prezent și perspective; Cum să devii investitor pe piața de capital; Meseria de broker între mit și legendă etc. Începând cu ora 16,30 se vor desfășura lucrările conferinței Academia Broker destinată investitorilor, eveniment prin care se urmărește interacțiunea dintre mediul de afaceri local și speakeri de top din cadrul SSIF Broker și BVB, dar și dezbaterea unor probleme legate de produsele financiare cu capital protejat și fondurile de investiții. În final este prevăzută o sesiune de networking.

Vineri 11 aprilie, începând cu ora 11,00, tot în Sala Albastră a Universității din Craiova, va fi organizat un workshop în cadrul proiectului „Cea mai buna idee de afaceri”, FEAA Craiova având ca parteneri Inspectoratul Școlar Dolj și liceele din județ. Vor participa elevii care s-au calificat în faza finală a competiției (15 echipe a câte 3 elevi fiecare), profesorii îndrumători din licee, studenții FEAA implicați în echipele mixte (15 echipe a câte 2 studenți), precum și cadre didactice ale FEAA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS