Acasă Educatie Dolj: Elevi şi profesori din comuna Leşile, în vizită în Polonia, în...

Dolj: Elevi şi profesori din comuna Leşile, în vizită în Polonia, în cadrul unui proiect european

Echipa de proiect a Şcolii Gimnaziale Leşile din judeţul Dolj a participat pentru a doua oară la Proiectul Multilateral Comenius „Democratic Values and Linguistic Diversity” (Valori democratice şi diversitate lingvistică), derulat pe parcursul a doi ani, în cadrul unui parteneriat semnat între şase ţări – Spania (ţara coordonatoare), Italia, Polonia, Bulgaria, Turcia şi România. La această mobilitate, la care gazdă a fost o şcoală din Polonia, au participat zece profesori şi 17 elevi din ţările partenere, între care şi echipa de proiect  a şcolii gazdă. Şcoala Gimnazială Leşile a fost reprezentată de profesorii Adriana Gherghe şi Alexandra Olariu şi de către elevul Alexandru Tudoran Şurligeanu.

Prima zi a început cu deschiderea festivă a proiectului Comenius, unde au fost invitaţi doi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, reprezentanţi ai comunităţii locale, profesorii şcolii, elevi şi părinţi. Activităţile au continuat cu prezentarea materialelor realizate de către fiecare ţară pe tema „PovesteaTradiţională”, prezentarea Broşurilor cu valorile democratice şi un concurs în cadrul căruia a fost premiat cea mai bună idee de logo, distincţia revenindu-le elevilor din Polonia.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version