13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieEtapa a doua de înscriere la pregătitoare

Etapa a doua de înscriere la pregătitoare

S-a finalizat prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare. În Dolj, până în prezent, au fost înregistrate 4.862 de cereri, fiind înscrişi 4.808 elevi. Copiii care nu au fost admişi vor intra în a doua etapă de înscrieri, care va debuta săptămâna viitoare.
În prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare, unele unităţi de învăţământ din Craiova au primit foarte multe cereri, mulţi copii fiind respinşi. Astfel de situaţii sunt la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, unde 48 de solicitări au rămas nesoluţionate, la Liceul „Henri Coandă“ din Craiova – două cereri şi la Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul“ – patru astfel de cazuri. Copiii nu vor rămâne însă fără locuri la şcoală.
„În perioada 24 martie – 18 aprilie, va avea loc a doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare, la care sunt aşteptaţi atât copiii respinşi în etapa anterioară, cât şi cei pentru care părinţii nu au făcut cerere. Pentru aceştia din urmă înscrierile se pot face la unităţile de învăţământ din circumscripţie, cât şi la alte unităţi“, a declarat Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct. În judeţul Dolj, în prima etapă de înscrieri, dintre cei 4.808 elevi înscrişi, 1.023 vor învăţa în unităţi de învăţământ din afara circumscripţiei.

Locuri libere şi la colegii

Pentru a doua etapă au rămas locuri libere în mai multe unităţi de învăţământ. Cele mai multe locuri se regăsesc la Liceul Tehnologic Transporturi Auto – 55, la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ – 19, la Şcoala Gimnazială „Ion Ţuculescu“ – 12, Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu“ – 11, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“ – cinci, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu“ – cinci locuri. De altfel, posibilităţi de înscrieri mai sunt chiar şi la colegiile din centrul Craiovei. La Colegiul Naţional „Elena Cuza“ mai sunt disponibile zece locuri, iar la Colegiul Naţional „Carol I“- trei. Sunt însă şi unităţi de învăţământ care au completat locurile, cum ar fi Liceul „Marin Sorescu“ din Craiova, Liceul „Tudor Arghezi“, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS