16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCraiova: Training-uri gratuite pentru studenţi

Craiova: Training-uri gratuite pentru studenţi

\n

Studenţii Facultății de Inginerie Electrică Craiova se pot înscrie la o serie de training-uri gratuite, organizate în cadrul proiectului ,,Pași spre o carieră de succes”.

Proiectul îşi propune adaptarea ofertei educaționale din învățământul superior la nevoile pieței muncii și societății bazate pe cunoaștere, prin dezvoltarea personală și profesională a studenților, prin implicarea lor în cât mai multe activități de voluntariat, lucru în echipă, comunicare și conștientizarea  acestora cu privire la competențele necesare pentru a reuși în carieră.

Înscrierile pentru training se fac în perioada 17-21 martie la sediul Organizației Studenților Politehniști Profil Electric (O.S.P.P.E.C) și la standurile special amenajate din Facultate de Inginerie Electrica din Craiova, iar derularea propriu-zisă a acestora va avea loc în perioada 24- 26 martie.
Training-urile vor fi susținute de specialiști în domeniul consilierii în carieră și vor aborda ca temele de lucru: dezvoltarea abilităților de comunicare, auto-cunoaștere, evaluarea personalității vocaționale, realizarea CV-ului și a scrisorii de intenție, a planului de carieră și simularea interviului de angajare.

Vor fi selectate aplicațiile a 30 de studenți ai Facultății de Inginerie Electrică Craiova, care nu au mai desfășurat activități de voluntariat înainte.
Acest proiect este primul dintr-o serie de proiecte similare care vor fi desfășurate la nivelul organizațiilor studențești ale tuturor facultăților Universității din Craiova. Aceste activități se aliniază la noua Lege a Voluntariatului, care vizează recunoașterea voluntariatului ca experiență profesională.
Studenții care vor beneficia de traning-uri vor primi diplome de participare.

Training-urile sunt organizate de Centrul de Consiliere și OrientareProfesională al Universității din Craiova în colaborare cu Organizația Studenților Politehniști Profil Electric (O.S.P.P.E.C),Convenția Organizațiilor Studențești(C.O.S),Facultatea de Inginerie Electrică Craiova și Departamentul de Relații cu Mediul Socio-Economic și Cultural (DR-MESC).

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS