14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePatru şcoli din Dolj cu zero promovaţi la evaluarea naţională

Patru şcoli din Dolj cu zero promovaţi la evaluarea naţională

Zero promovaţi la examen este o situaţie care apare nu numai la licee. Simularea evaluării naţionale a arătat faptul că nici la şcolile generale elevii nu mai obţin note de trecere nici la matematică, nici la română.

În judeţul Dolj, sunt patru unităţi de învăţământ unde nici un elev nu a reuşit să obţină media 5 la simularea evaluării naţionale. Rezultatele slabe au fost observate la sfârşitul săptămânii trecute, când au fost afişate notele elevilor.
„Zero promovaţi sunt la Şcolile Vârtop, Vela, Orodel şi Şcoala Gimnazială «Anton Pann» din Craiova. La aceste unităţi se va face un program remedial şi se va monitoriza intens activitatea“, a precizat inspectorul şcolar Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
La aceste unităţi de învăţământ se adaugă faptul că la nivelul judeţului Dolj, 70% din cei 6.000 de elevi care au susţinut evaluarea nu au reuşit să obţină nota 5 la matematică. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj susţin însă că, în Dolj, sunt şi unităţi de învăţământ care au obţinut medii bune la evaluare. 55 de elevi doljeni au reuşit performanţa să obţină nota 10 la matematică şi doar 20 au primit punctajul maxim la proba scrisă de limba şi literatura română. Elevii cu astfel de rezultate sunt de la Şcoala „Mircea Eliade“, Colegiul Naţional „Carol I“, Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“ şi Şcoala „Nicolae Romanescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS