17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePeste 3.000 de elevi cer sprijinul Universităţii pentru bacalaureat

Peste 3.000 de elevi cer sprijinul Universităţii pentru bacalaureat

Universitatea din Craiova a ajuns la un număr record de elevi care cer sprijinul în pregătirea pentru examenul de bacalaureat. Deşi a demarat doar de trei săptămâni, programul de pregătire pentru examenele naţionale a atras peste 3.000 de liceeni din judeţele Dolj şi Olt. Şi lista rămâne deschisă şi pentru celelalte licee din Oltenia. Dar nu numai liceenii îşi doresc să aibă parte de pregătire suplimentară. Peste 1.000 de profesori care susţin examenele de definitivat sau pentru gradul didactic II în acest an s-au înscris, la rândul lor, la meditaţii.

În Craiova, pregătirea pentru examenul de bacalaureat a demarat pe 15 februarie. Iniţiativa este de câţiva ani, dar din acest an se derulează pe baza unui parteneriat cu inspectoratele din Oltenia, fapt care a atras un număr de participanţi mai mare decât de obicei.
„Sunt 1.500 de elevi înscrişi din Craiova şi din judeţ, care au solicitat ore de pregătire suplimentară, în special pentru limba română şi matematică. În realitate, însă, este posibil ca numărul lor să fie mai mare, pentru că se prezintă şi liceeni care nu s-au înscris pe liste. Au văzut programul de pregătire pe site-ul Universităţii şi sălile unde se derulează şi vin şi participă. Şi asta poate face orice liceean. Meditaţiile sunt gratuite“, a precizat Cezar Spânu, prorectorul Universităţii din Craiova.

Din 15 martie şi în Olt

Pentru programul de pregătire a examenelor naţionale s-au înscris şi 1.812 elevi din judeţul Olt. Pregătirile vor începe însă pe 15 martie şi se vor derula la Slatina şi Caracal. „Elevii sunt de la liceele din Slatina, Caracal, Balş, Vitomireşti. Cererile sunt pentru toate disciplinele. Sunt însă mulţi elevi care au cerut meditaţii la matematică, fiind înregistrate 474 de solicitări. Sperăm ca după aceste ore de pregătire să şi reuşească să promoveze examenul“, a mai spus prorectorul Universităţii din Craiova. Numărul elevilor care beneficiază de aceste ore de pregătire pentru examene va creşte considerabil în perioada următoare fiind aşteptate să facă astfel de solicitări şi judeţele Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea.

În aprilie
pentru profesori

Solicitări în vederea pregătirii pentru examene au formulat şi profesorii. Până în prezent, sunt 359 de cadre didactice din Olt şi 700 din judeţul Dolj. „Şi la profesori s-a simţit creşterea. Anul trecut, am avut doar 150 de cadre didactice, iar anul acesta numai din Craiova sunt 700 de oameni care cer consiliere de la reprezentanţii Departamentului de pregătire a personalului didactic. Cursurile de pregătire au început la Universitatea din Craiova, iar în luna aprilie se vor derula şi în judeţele Olteniei. Pentru aceste programe de pregătire a elevilor, dar şi a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, Universitatea din Craiova a apelat la peste 100 de cadre didactie, iar Consiliul de Administraţie întrunit la sfârşitul lunii februarie a decis să le plătească pe acestea cu 25 de lei pe oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS