12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDupă evaluarea naţională, Doljul este codaş şi la prezenţă

După evaluarea naţională, Doljul este codaş şi la prezenţă

Ministerul Educaţiei Naţionale a prezentat rezultatele de la simularea evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a. Media de promovare la nivel naţional este de 48,8%. Doljul s-a făcut remarcat la această simulare doar prin minusuri. La prezenţă este judeţul codaş, iar la rezultate este sub media pe ţară atât ca procent general, cât şi pe discipline. În aceste situaţii, Ministerul Educaţiei cere urgent măsuri remediale la nivelul unităţilor de învăţământ.

Deşi în timpul derulării simulărilor la limba română şi matematică reprezentanţii instituţiilor de învăţământ au precizat că numărul elevilor care participă la evaluări este neaşteptat de mare, în ierarhia Ministerului Educaţiei, lucrurile nu stau deloc aşa. Doljul are cea mai scăzută prezenţă din toată ţară, având în bănci 89,04% dintre elevi. Pe primul loc se află judeţul Neamţ. Nici la rezultate nu stăm prea grozav. Doar 47,36% dintre elevi au obţinut note peste cinci, ceea ce îl trece pe locul 21 la nivel naţional. Cele mai slabe rezultate sunt la matematică, la care 70% dintre elevii prezenţi nu au reuşit să obţină note de trecere. Pe regiune, la această disciplină elevii din Dolj sunt sub cei din Vâlcea şi Gorj, unde procentele de promovabilitate au depăşit 33%.
Ministerul Educaţiei a precizat astfel că acest procent reprezintă un nivel scăzut de pregătire al elevilor în condiţiile în care subiectele au fost concepute pentru un nivel mediu, tipic oricărei evaluări de masă. S-a solicitat unităţilor de învăţământ să discute punctajul de pe lucrări atât cu elevii, cât şi cu părinţii lor. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, notele sunt afişate astăzi la avizierele unităţilor de învăţământ. Tot astăzi se vor vedea şi şcolile cu cele mai bune rezultate, dar şi cele cu cele mai mici note. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS