Acasă Educatie Competiţie de cercetare organizată de Universitatea din Craiova, cu 48 de proiecte...

Competiţie de cercetare organizată de Universitatea din Craiova, cu 48 de proiecte câştigătoare

Conducerea Universităţii din Craiova va semna la începutul săptămânii viitoare contractele de cercetare pentru 48 de proiecte declarate câştigătoare în urma unei competiţii interne, a anunţat instituţia printr-un comunicat. Evenimentul se va desfăşura luni, 3 februarie, la ora 12:30, în sala 444 a Universităţii.

Competiţia internă de proiecte de cercetare, sesiunea 2013/2014, prima de acest gen din istoria Universităţii din Craiova şi o premieră la nivel naţional, a fost lansată în luna noiembrie a anului trecut. Obiectivul acesteia este să sprijine activitatea tinerilor cercetători (cadre didactice, doctoranzi şi masteranzi), să formeze grupuri de cercetare interdisciplinară, să asigure creşterea vizibilităţii naţionale şi internaţionale a universităţii şi a capacităţii sale de a candida la instrumente de finanţare a cercetării, atât la nivel naţional, cât şi la nivel european.

Buget de 700.000 de lei

Bugetul total alocat acestei competiţii a fost de circa 700.000 de lei, fondurile provenind din veniturile proprii ale universităţii. În total, au fost depuse 71 de proiecte, dintre care 17 proiecte de cercetare interdisciplinară şi 54 de proiecte de cercetare avansată. În urma procesului de evaluare, realizat de comisii special constituite, au fost declarate câştigătoare 48 de proiecte propuse de cadre didactice de la toate cele 10 facultăţi ale universităţii. Au fost aprobate zece proiecte de cercetare interdisciplinară, fiecare având un buget de 24.000 lei şi 38 de proiecte de cercetare avansată, fiecare cu un buget de 12.000 lei.

Aceste proiecte de cercetare se vor derula pe o perioadă de un an şi îşi propun ca rezultate: publicarea de articole în reviste indexate ISI, în reviste indexate în baze de date internaţionale, participarea la conferinţe internaţionale de prestigiu, publicarea de cărţi, realizarea de brevete/produse cu drept de proprietate intelectuală etc.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version