8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMEN a lansat competiţia pentru Bursa Tânărului Cercetător

MEN a lansat competiţia pentru Bursa Tânărului Cercetător

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a lansat competiţia dedicată Bursei Tânărului Cercetător, al cărei obiectiv este susţinerea tinerilor absolvenţi de liceu cu rezultate excelente obţinute la olimpiadele internaţionale sau în competiţii internaţionale şi globale de inovare, informează Agerpres.ro. Potrivit unui comunicat de presă al MEN, demararea acestei iniţiative, în premieră, în România, confirmă angajamentul Executivului de a considera cercetarea „un motor de creştere şi competitivitate şi de a sprijini, în consecinţă, acest domeniu esenţial pentru dezvoltarea ţării”. „Lansăm astăzi o iniţiativă pe care premierul Victor Ponta a anunţat-o la mijlocul lunii decembrie, la festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut distincţii la olimpiadele internaţionale în anul 2013. Prin acordarea acestor burse dorim să-i stimulăm pe tinerii performanţi să-şi continue studiile universitare în ţară şi să se integreze în grupuri de cercetare performante din universităţi sau din laboratoare de cercetare din România”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie prin intermediul comunicatului de presă.

Competiţia este organizată în cadrul Programului Resurse Umane al Planului Naţional de Cercetare – Dezvoltare – Inovare II (PNCDI II). Cererile se primesc în regim continuu, până în data de 1 februarie, evaluarea se va realiza în perioada 16-28 februarie, iar anunţarea rezultatelor va fi făcută în data de 3 martie.

Cuantumul bursei este de 15.000 euro/echivalent lei, pentru întreaga perioadă de acordare a bursei (24 de luni) şi se acordă suplimentar suma de 2.000 euro/echivalent lei pentru participarea la evenimente ştiinţifice internaţionale, de referinţă, în domeniul ales de către tânărul cercetător pentru activitatea de cercetare. Pentru perioada de prelungire a bursei (maximum 18 luni), cuantumul bursei este de maximum 10.000 euro/echivalent lei, respectiv 1.000 euro/echivalent lei pentru participarea la evenimente ştiinţifice internaţionale.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS