12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieStudenţii, mulţumiţi de cămine

Studenţii, mulţumiţi de cămine

http://www.youtube.com/watch?v=qw54jaC8yhg

Anul universitar a început şi studenţii s-au instalat în camerele căminelor. Indiferent de căminele în care sunt cazaţi, tinerii sunt mulţumiţi de condiţiile pe care le au.

Studenţii care au ales să urmeze o facultate în Craiova şi nu sunt din oraş s-au instalat în cămine. Cel mai mare avantaj este preţul mai redus pe care studentul îl plăteşte în comparaţie cu costurile unui apartament în care ar putea să stea în gazdă. Condiţiile diferă de la un cămin la altul. Căminul 3 are în camere două paturi, frigider, televizor şi un birou. Aici mai găseşti o bucătărie comună şi băi în fiecare cameră. Luminiţa Postelnicu povesteşte că atmosfera a fost primitoare: „M-am instalat deja, îmi place atmosfera, este foarte frumoasă. Am mai stat aici, acum sunt în anul trei şi am ales tot acest cămin pentru că am destule facilităţi. Mâncarea o iau de acasă şi îmi mai cumpăr câte ceva de pe aici“, spune tânăra. O altă sudentă este mulţumită pentru că în cămin e linişte şi mâncarea de la cantină este bună şi mereu proaspătă: „Atmosfera este liniştită şi plăcută. Mâncarea de la cantină este bună, preţul este acceptabil. Mâncare îmi iau şi de acasă pentru că avem unde să o păstrăm, avem frigider în cameră. Este al cincilea an de când stau aici şi sunt foarte mulţumită“, povesteşte Delia Lupu.
Spre deosebire de Căminul 3, Căminele 1 şi 2 nu au atâtea facilităţi, dar studenţii sunt mulţumiţi că au unde să stea: „Condiţiile sunt destul de bune pentru bugetul pe care îl alocăm, 135 de lei. Mâncarea o aducem de acasă, trebuie să aducem şi frigiderul săptămâna aceasta, pentru că nu avem. Doar Căminul 3 beneficiază de frigider, televizor şi baie în cameră. Noi aici avem baia la comun şi bucătăria la fel. Prefer să mănânc ce-mi trimit ai mei de acasă. Anul trecut, am stat în Căminul 1, dar acum m-au repartizat în 2. Suntem patru fete în cameră, dar tot e bine“, zice Daniela Nicu. Dumitru Matei este venit de la Târgu Jiu şi e în primul an la Teologie. Şi el este încântat de condiţiile din Căminul 2: „Sunt în primul an, e fain pentru că eu stau cu mulţi colegi, toţi suntem din Târgu Jiu“.
 
„Sunt condiţii bune“

Ajungem şi la Căminul 10, aici studenţii încă se instalează. Unii vin cu bagaje, alţii îşi aduc lenjeria, mulţi vin cu pachetele de mâncare, forfota este în toi atât pe holuri, cât şi în camere. „Sunt condiţii foarte bune, dar eu am venit din Căminul 8 şi acolo era şi mai bine pentru că aveam mai multă libertate şi nu erau atâtea reguli stricte. Atâta timp cât lumea e civilizată, este bine. Suntem cinci în cameră, baia e tot în cameră, dar e OK, ţinând cont că plătesc 175 de lei pentru că sunt la buget“, spune Ştefan. Daniela Stancu îşi aştepta părinţii să vină să îi aducă mâncare: „Sunt condiţii foarte bune, am stat şi în anii trecuţi aici şi mă înţeleg foarte bine cu colegele, suntem foarte unite. Mâncarea o iau de acasă, nu mănânc de la cantină“. Adrian Dudu, un alt student care e cazat în cămin, consideră că, spre deosebire de alte cămine, aici e bine: „În alte părţi, condiţiile sunt OK, dar aici parcă totuşi e mai bine. Avem şi bucătărie, unde ne putem găti, fiecare cameră are baia ei, deci avem destule facilităţi“, povesteşte tânărul încântat.
Chiar dacă s-au cazat într-un cămin care seamănă şi are tot atâtea facilităţi ca o cameră de hotel sau dacă stau în cămine cu camere mai sărăcăcioase, studenţii craioveni spun că sunt mulţumiţi şi costurile nu sunt atât de ridicate pe cât ar fi dacă ar sta cu chirie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS