13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieOlt: Acţiuni ale poliţiştilor pentru prevenirea absenteismului şcolar

Olt: Acţiuni ale poliţiştilor pentru prevenirea absenteismului şcolar

Poliţiştii Compartimentului de Proximitate al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, au acţionat astăzi pe raza municipiului Slatina, în scopul prevenirii şi combaterii violenţei în şcoli şi a absenteismului şcolar. Acţiunea a urmărit, în special, depistarea elevilor care absentează de la cursuri şi frecventează unităţi de alimentaţie publică, informarea unităţilor şcolare cu privire la elevii depistaţi, dispunerea de măsuri legale faţă de persoanele care servesc băuturi alcoolice minorilor, prevenirea faptelor antisociale în rândul elevilor, precum şi identificarea unităţilor de învaţământ unde au fost comise acte cu violenţă şi a elevilor violenţi.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat şase unităţi comerciale situate în zona adiacentă unităţilor şcolare şi au identificat 11 elevi care absentau nejustificat de la cursuri. Ca măsuri, poliţiştii au înaintat informări unităţilor şcolare, de care aceştia aparţin. Un elev a fost depistat în zona adiacentă unei instituţii de învăţământ, având asupra sa un box metalic, pe numele tânărului fiind întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port, fără drept, al boxului, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică. De asemenea, o elevă a fost sancţionată contravenţional pentru comportament neadecvat în public.

Această acţiune face parte din activităţile cuprinse în Planul teritorial comun de acţiune-cadru pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt, întocmit la începutul acestui an şcolar de către IPJ Olt, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, ISJ Olt, sub coordonarea Prefecturii Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS