5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDolj: Se licitează distribuirea produselor lactate și de panificație

Dolj: Se licitează distribuirea produselor lactate și de panificație

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat, luni, că sunt în derulare licitațiile pentru achiziționarea și distribuirea produselor lactate și de panificație de care vor beneficia preșcolarii și elevii doljeni, precum și a merelor care le vor fi acordate școlarilor în anul 2013-2014. 
Contractul „Achiziționarea și distribuția fructelor (merelor) pentru elevii din învățământul primar (clasa pregătitoare și clasele I-IV) și gimnazial (clasele V-VIII) de stat și privat, din județul Dolj, pentru anul școlar 2013/2014“, scos la licitație de Consiliul Județean Dolj, prevede cumpărarea unei cantități de 3.307.700 de mere din categoria „Extra“ sau categoria I, cu o greutate minimă de 100 de grame fiecare, valoarea totală estimată fiind de 926.156 de lei, fără TVA. Fructele vor fi distribuite, pe parcursul anului școlar, unui număr de 53.350 de elevi din învăţământul primar şi gimnazial.
Licitația pentru produsele de panificație vizează achiziționarea și distribuirea unui număr de 11.413.600 de cornuri sau batoane, în ambalaje de 80 de grame/unitate, de care vor beneficia 64.850 de copii – elevi din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore. Pentru diversificarea programului, pot fi furnizate şi produse derivate, precum covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi, în limita a cel mult 33 la sută din cantitatea totală prevăzută. Valoarea estimată a contractului, pentru toate cele trei loturi, este de 3.195.808 lei, fără TVA. Cantitatea de produse și numărul beneficiarilor sunt aceleași în cazul contractului pentru furnizarea de produse lactate, unde suma destinată achiziției este estimată la 7.532.976 de lei, fără TVA. Produsele care vor fi livrate sunt lapte tratat termic UHT în ambalaje de 200 ml/unitate, precum și produse din lapte fermentat (iaurt simplu, lapte bătut, sana sau chefir), fără ca acestea din urmă să depăşească 33 la sută din valoarea contractului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS