Acasă Educatie Universitatea a rămas cu 1.609 locuri libere 

Universitatea a rămas cu 1.609 locuri libere 

După prima sesiune de admitere, Universitatea din Craiova a rămas cu 1.609 locuri libere, care vor fi puse în joc la toamnă. Cele mai puţine locuri au rămas la buget – 215, majoritatea de 1.394 fiind la taxă.

Conform rezultatelor admiterii, cinci dintre cele 11 facultăţi existente şi-au ocupat integral locurile la buget pentru anul universitar 2013-2014. Este vorba de Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Litere – cu excepţia specializării Artele spectacolului, care a rămas cu două locuri neocupate la buget, Ştiinţe Sociale, Economie şi Administrarea Afacerilor, Agricultură şi Horticultură. La aceste facultăţi au rămas locurile la taxă pentru sesiunea care va avea loc în luna septembrie.

Ingineria electrică, în topul locurilor libere

La polul opus, se află celelalte şase facultăţi care nu au reuşit să-şi realizeze cifra de şcolarizare. Pe primul loc în acest top se află Ingineria electrică, cu 125 de locuri libere la buget, din care 36 de locuri la Termoenergetică – Ingineria Sistemelor Electromagnetice, 26 de locuri la specializarea Ingineria şi potecţia mediului, 23 la Informatică aplicată în ingineria electrică, 16 locuri la Inginerie electrică şi calculatoare, Sisteme electrice, 13 locuri la Echipamente şi instalaţii de aviaţie şi 11 locuri la Electromecanică. La aceste specializări se adaugă şi 78 de locuri la taxă.

Specializare
cu doar doi candidaţi

Cu oferte generoase pentru sesiunea de toamnă va fi şi Facultatea de Ştiinţe Exacte, care are 65 de locuri la buget şi 104 locuri la taxă. Cei mai puţini candidaţi admişi se află la specializarea Fizica mediului, la care s-au înregistrat doar doi studenţi, rămânând cu 18 locuri libere la buget şi zece la taxă. Pe locul următor se află Biochimia tehnologică, cu 17 locuri neocupate şi opt studenţi înregistraţi după prima rundă de admitere. Urmează Fizica Informatică, cu 15 locuri libere din 50 puse iniţial la dispoziţie. Cele mai puţine locuri la buget, în număr de cinci, au rămas la specializarea Chimie. În schimb, s-au ocupat integral locurile finanţate de stat pentru specializările Informatică şi Matematică. De asemenea, la Facultatea de Automatică, Electronică şi Calculatoare au rămas libere 46 de locuri la buget, 21 la Electronică aplicată, 12 la Mecatronică şi 13 la Robotică.

Ingineria industrială de la Craiova şi-a ocupat integral locurile

Absolvenţii de liceu care vor promova cea de-a doua sesiune a bacalaureatului vor avea posibilitatea să opteze şi pentru cele patru locuri la buget la specializarea Istorie, aflată în cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative şi pentru cele 140 de locuri la taxă existente la specializările Drept, Administraţie publică, Istorie, Relaţii Internaţionale şi studii europene. De asemenea, la Facultatea de Mecanică mai sunt 13 locuri la buget, din care şapte locuri la Ingineria Sudării şi şase locuri la Ştiinţa materialelor, ambele programe de studii fiind la filiera de la Drobeta Turnu Severin. De altfel, la Mecanică sunt şi 129 de locuri la taxă. Singura specializare care nu va fi disponibilă nici la taxă şi nici la buget în Craiova este Tehnologia construcţiilor de maşini, care şi-a realizat integral cifra de şcolarizare, rămânând cu 20 de locuri la taxă la filiera din Drobeta Turnu Severin. De asemenea, pentru cei care vor să studieze teologia ortodoxă, la Universitatea din Craiova mai sunt şase locuri la buget şi 27 la taxă.

Concurenţă record la Economie şi Administrarea Afacerilor

Graficele de înscrieri arată că în acest an cea mai mare concurenţă a fost înregistrată la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. Pe specializările din Craiova, la Marketing au fost 20,80 de candidaţi pe loc, prima medie de admitere fiind 9,58, iar ultima medie – 8,34, urmată de Economia comerţului, turismului şi serviciilor – cu 17,65 de candidaţi pe loc, primul admis având media 9,66, iar ultimul – 8,28. La Economie şi afaceri internaţionale au fost 16,58 de candidaţi pe loc, cea mai mare medie de admitere fiind 9,70 şi cea mai mică – 8,43, iar la Management au fost 15,69 pe loc. De asemenea, la Finanţe şi bănci au fost 12,17 candidaţi pe un loc finanţat de la buget, ultima medie de admitere fiind 8,53, iar la Contabilitate şi informatică de gestiune concurenţa a fost de 11,36 candidaţi pe loc, 8,80 fiind media ultimului admis. De altfel, această din urmă specializare şi Economia turismului şi serviciilor şi-au ocupat şi toate locurile cu taxă.
Şi la filiera din Drobeta Turnu Severin a fost concurenţă mare. La specializarea Statistică şi previziune economică s-au înregistrat 23,29 de concurenţi pe loc, iar la Informatică economică – 15,61. Per ansamblu, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor au fost 5.578 de candidaţi pe 464 de locuri la buget. Pentru sesiunea de toamnă au mai rămas 492 de locuri la taxă.

Opţiunile pentru restul domeniilor

În ceea ce priveşte opţiunile pentru celelalte domenii de studiu pentru licenţă, cea mai mare concurenţă a fost la specializarea Controlul şi expertiza produselor alimentare, de la Facultatea de  Agricultură şi Horticultură, fiind înregistraţi 6,07 candidaţi pe loc, ultima medie de admitere fiind 8,66. Pe locul al doilea în topul preferinţelor a fost  Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar de la Facultatea de Litere, cu 5,25 de candidaţi pe loc, ultima medie acceptată fiind foarte mare – 9,64. Urmează Asistenţa socială de la Facultatea de Ştiinţe Sociale – cu 5,10 candidaţi pe loc, ultimul admis având media 9,07, apoi Geografia turismului – cu 4,91 concurenţi pe loc, Geografia – cu 4,73 de concurenţi pe loc, Jurnalismul – cu 4,22 pe loc, Sociologia – cu 3,96 şi Ştiinţele politice – cu 3,04 candidaţi pe loc. De altfel, cea mai mică medie de admitere la Facultatea de Ştiinţe Sociale a fost 7,66,  înregistrată la Filosofie. Din primele date ale admiterii, pentru sesiunea de toamnă se pare că la această facultate au rămas doar 23 de locuri la taxă pentru specializarea Geografie.

Exit mobile version