Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Turnee de poker sau jocuri cash? Cum alegi varianta potrivită pentru tine?

Turnee de poker sau jocuri cash? Cum alegi varianta potrivită pentru tine?

Turnee de poker sau jocuri cash? Cum alegi varianta potrivită pentru tine?
Turnee de poker sau jocuri cash? Cum alegi varianta potrivită pentru tine?

Jocul de poker a evoluat în istorie în așa fel încât să fie o variantă potrivită în funcție de preferințele fiecăruia. Unii jucători preferă partidele cash, care au un plus de dinamism, în timp ce alții merg pe varianta turneelor. Oricare are avantajele sale, pe care le vom prezenta în acest articol și vom încerca să detaliem care se potrivește mai bine în funcție de tipologia ta de jucător.

În cazul în care ești la început de drum, indicat este să experimentezi, mai ales dacă joci poker online și poți să profiți de partide/turnee accesibile tuturor, fără riscuri financiare mari. Apoi, poți decide versiunea pe care să te axezi, în așa fel încât să se potrivească cu preferințele tale.

Adevărul este că, dacă ești un jucător bun de partide cash, nu înseamnă automat că vei fi bun și la turnee. Și invers. Fiecare versiune are particularitățile sale, dar contează și cât de mult timp dorești să investești.

Partea bună este că la operatorii online ai o varietate impresionantă de jocuri de poker, astfel că vei avea la dispoziție tot ce îți este pe plac, fie că vorbim despre turnee sau partide de Texas Holdem, Omaha sau alte inovații cum ar fi SNAP ori Blast, ce se bucură de apreciere din partea clienților.

Partidele cash, mai potrivite pentru cei care nu doresc să stea mult timp la masă

Jocurile cash sunt mai indicate în cazul în care nu ești genul de jucător care vrea să stea chiar și câteva ore pentru a lua parte la un turneu. Un alt avantaj al jocurilor cash este că poți să faci rebuy de fiecare dată când dorești, în timp ce nivelul blind-urilor rămâne același.

Jocurile cash mai sunt potrivite și pentru jucătorii care au un nivel mai mare financiar și doresc să investească o sumă mai mare în această activitate. De asemenea, există și inovații cum ar fi SNAP. Astfel, te poți așeza instantaneu la masă, să joci mizele dorite și să nu aloci foarte mult timp, deoarece acțiunea este fulgerătoare.

Turneele au numeroase avantaje

Dacă preferi turneele, poți profita de numeroasele avantaje pe care acestea le au. În primul rând, pornim de la faptul că mizele sunt mai mici. Poți să găsești turnee freeroll sau sub-sateliți și sateliți cu mize ce pleacă de la doar câțiva cenți. Desigur, există și turnee cu buy-in mai mare, pentru jucătorii care vor să simtă mai multă adrenalină și au un buget mai mare.

Dincolo de asta, la turnee ai și posibilitatea să câștigi o sumă considerabilă în cazul în care ajungi în fazele finale raportat la investiția făcută. Premiile sunt mari, având în vedere că sunt și mai mulți participanți. Există și reversul medaliei, deoarece și concurența este mai mare în raport cu partidele cash.

Dar turneele mai sunt potrivite și pentru cei care sunt la început de drum și vor să progreseze. Asta pentru că sunt potrivite pentru cei care doresc să testeze diverse strategii. Iar un alt avantaj este că poți să joci la mai multe mese în același timp, având în vedere că ai ceva mai mult timp la dispoziție să iei deciziile în raport cu partidele cash.

Variația la turnee vs. partidele cash

Din moment ce concurența este mult mai mare la turneele de poker, automat și variația este mai mare. Poți juca la 10 turnee la rând fără să intri în bani, din moment ce în acele turnee pot fi și sute de jucători. Ce-i drept, și beneficiile sunt pe măsură, deoarece poți câștiga sume foarte mari cu o investiție minimă, dacă ai abilitățile necesare să rămâi printre ultimii jucători.

Conform specialiștilor, profitul la turnee este făcut din cele în care termini în top 3, în timp ce clasarea în bani pe poziții în afara podiumului te va ajuta doar să-ți păstrezi bugetul. La partidele cash, variația este mai mică. Asta pentru că poți juca cu mai puțini adversari, însă și premiile vor fi raportate la sumele investite.

Important de reținut este că variația este prezentă în viața fiecărui jucător, indiferent de nivelul pe care îl are. Inclusiv Daniel Negreanu povestea la un moment dat că a avut câteva luni în care a avut probleme din cauza variației, dar gestionarea bugetului l-a ajutat să răzbească.

Sursa foto canva.com

Exit mobile version