Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Un Dom Perignon sau o apă?

Un Dom Perignon sau o apă?

Un Dom Perignon sau o apă?
Un Dom Perignon sau o apă?

Dom Perignon, coniac, Captain Morgan, ai de unde alege când vine vorba de barul din propria locuință, nu-i așa? Atunci, probabil că la finalul săptămânii te regăsești în categoria persoanelor cărora le place să se destindă pe canapea sau pe terasă cu un pahar de alcool. 

Dar ce zici dacă renunți la paharul de Dom Perignon sau la orice alt tip de alcool pentru o lună de zile? Știi câte beneficii poți avea? Mai jos vei regăsi toate informațiile de care ai nevoie privind beneficiile pauzei de la alcool.

Ce se întâmplă când renunți la alcool?

Ia o pauză o lună de zile de la alcool și vei simți numeroase schimbări în corp.

Este important să îți amintești că organismul fiecăruia va răspunde diferit la renunțarea la alcool, iar cronologia aceasta ar trebui folosită doar ca ghid pentru a stabili ce s-ar putea întâmpla cu corpul tău atunci când încetezi să bei.

Până la 24 de ore din momentul încetării consumului

Este probabil ca simptomele de sevraj să înceapă în primele 24 de ore de la oprirea consumului. În funcție de individ și de cât de des este consumat alcoolul, acestea pot începe de la două ore după ultima băutură. Dacă bei alcool în fiecare noapte, simptomele de sevraj pot fi mai severe decât cineva care bea doar în weekend. Simptomele precoce vor fi ușoare. Acestea pot include anxietate, tremurături, transpirație și dureri de cap. Pe măsură ce trece timpul, pofta de alcool va crește și poate începe un sentiment de oboseală și depresie.

O săptămână de la renunțarea consumului

  • Somn odihnitor

După o săptămână departe de alcool, este posibil să observi că dormi mai bine. Când bei, de obicei, cazi direct într-un somn profund, pierzând somnul cu mișcarea rapidă a ochilor (REM). Deși ar trebui să ai între șase și șapte cicluri de somn REM pe noapte, de obicei ai doar unul sau două când ai băut. 

  • Hidratare

Când bei alcool, pierzi de aproximativ de patru ori mai mult lichid decât ceea ce ai băut de fapt. Deshidratarea poate provoca dureri de cap, deoarece organele tale preiau apă din creier din cauza propriei pierderi de apă. Nivelurile de sare și potasiu se reduc, de asemenea, ceea ce poate afecta nervii și funcționarea corectă a mușchilor, provocând și dureri de cap, oboseală și greață. 

Prin urmare, renunțarea la alcool (coniac, whisky etc.) te poate ajuta să te menții bine hidratat, ceea ce este, la rândul său, benefic pentru creierul tău. Starea ta de spirit și concentrarea vor fi mai stabile, iar frecvența durerilor de cap este probabil să scadă. De asemenea, nu vei suferi de efectele deshidratării, cum ar fi lipsa de motivație și oboseala crescută, așa că vei avea mai multă energie pe tot parcursul zilei. 

Până la o lună de zile de la încetarea consumului

Renunță la sticla de Dom Perignon sau celelalte tipuri de alcool pentru a dobândi pachetul complet de beneficii.

  • Îți va fi mai ușor să slăbești

Alcoolul îți încetinește metabolismul, îngreunând organismul să proceseze grăsimile și zahărul. Alcoolul are, de asemenea, un număr mare de calorii (aproximativ 160 de calorii pentru un pahar mediu de vin roșu, 210 sau mai mult într-o halbă de bere) și multe dintre combinațiile cu băuturi spirtoase de care te bucuri, cum ar fi vodca sau ginul, sunt bogate în zahăr. De asemenea, vei avea mai puține șanse să ai chef de mâncare fast-food târziu, decât după ce ai consumat alcool. 

  • Stomacul tău se va simți mai bine

Simptome precum indigestia și refluxul gastric pot fi cauzate de alcoolul care îți irită sistemul digestiv. De asemenea, vei fi mai capabil să absorbi nutrienții și să stochezi vitamine și minerale.

  • Aspectul  pielii tale se va îmbunătăți

Alcoolul poate provoca roșeața pielii, petele sau umflăturile. Renunțarea la el îți va oferi un ten perfect și sănătos.

Ce zici, nu-i mai bine să renunți la paharul de Captain Morgan de vineri seară?

Exit mobile version