Acasă Bani & Afaceri Publireportaj O nouă piaţă agroalimentară modernă la Craiova 

O nouă piaţă agroalimentară modernă la Craiova 

O nouă piaţă agroalimentară modernă la Craiova 

Craiovenii se pot bucura, din această lună, de cea mai modernă piaţă agroalimentară din judeţ. Aceasta se află pe bulevardul Nicolae Romanescu, nr.220, în zona Făcăi, şi este deschisă publicului începând de mâine, 16 decembrie.

Întreaga investiţie este una privată, realizată de Complex Gloria Residence. Complexul agroalimentar se întinde pe o suprafaţă de teren de peste 18.000 de metri pătraţi.

Acesta cuprinde 16 hale de comercializare produse agroalimentare, două restaurante, carmangerie, cafenea, farmacie fitosanitară, magazin general non-stop. Acest proiect a fost gândit pentru a satisface toate nevoile atât ale vânzătorilor, cât şi ale cumpărătorilor. În incinta pieţei au fost amenajate peste 300 de locuri de parcare destinate clienţilor.

De asemenea, 82 de locuri de parcare pentru dubele producătorilor locali, dar şi 15 locuri de vânzare pentru tiruri. Odată cu închiderea Târgului Municipal din cartierul 1 Mai, care avea şi piaţă de legume-fructe, acest complex a venit în ajutorul comercianţilor şi cumpărătorilor şi le-a oferit un spaţiu foarte bine dotat, care are condiţii excelente pentru astfel de activităţi comerciale.

Zonă specială pentru producătorii locali

Piaţa se adresează atât comercianţilor en gross, cât şi celor care vând cu amănuntul, existând spaţii dedicate pentru ambele tipuri de vânzători. De asemenea, există o zonă special amenajată pentru producătorii locali, de unde clienţii pot cumpăra legume şi fructe proaspete de sezon.

Piaţa oferă comercianţilor oportunitatea de a comercializa produsele agroalimentare în spaţii amenajate după toate normativele în vigoare. Iar consumatorii locali vor avea un complex agroalimentar modern, de unde pot cumpăra produse proaspete, gustoase şi sănătoase.

Piaţa a fost construită într-un timp record

Noul complex agroalimentar din Craiova a fost construit într-un timp record. Iniţial, în acea zonă ar fi urmat să se construiască blocuri, însă Gloria Residence a vrut să răspundă nevoilor comercianţilor care sunt nevoiţi să părăsească Târgul Municipal şi să le pună la dispoziţie un spaţiu modern în care să îşi vândă produsele.

Autorizaţia de construire a fost obţinută de la Primăria Craiova pe 3 noiembrie, data inaugurării fiind 16 decembrie. Cererea pentru închirierea spaţiilor din piaţă a fost foarte mare, acestea fiind deja în totalitate ocupate. Acesta este şi motivul pentru care Gloria Residence a decis să dezvolte şi mai mult piaţa agroalimentară, iar în următorii doi ani aceasta va fi extinsă pe încă 40.000 de metri pătraţi. Un mare avantaj pentru cetăţenii care vor să ajungă la această piaţă este faptul că există trei trasee de autobuz care ajung în staţia de la Făcăi, aflată în imediata apropiere a pieţei.

Este vorba despre traseul 4, care pleacă de la Piaţa Centrală din Craiova, şi două trasee metropolitane spre Preajba şi spre Malu Mare, care pleacă de pe strada A.I. Cuza.

Exit mobile version