Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Cât costă o vacanță la soare în decembrie 2023

Cât costă o vacanță la soare în decembrie 2023

Cât costă o vacanță la soare în decembrie 2023
Cât costă o vacanță la soare în decembrie 2023

Dincolo de numeroasele produse de sezon care au apărut în magazine, temperaturile tot mai mici și primele ninsori ne amintesc faptul că Sărbătorile de iarnă sunt foarte aproape. Multe persoane și-au făcut deja planurile pentru Crăciun și Revelion, fie că petrec aceste momente acasă sau în alte locații. Luna decembrie este prilej pentru vacanțe și călătorii, începând cu vizite la târgurile de Crăciun și alte excursii prin Europa, până la circuite, croaziere și sejururi de tip city-break pe continent, dar și în zone mai îndepărtate.

Călătorii în „țările calde”

Un trend ușor de observat în ultimii ani indică preferința multor români spre a alege vacanțe de iarnă în destinații însorite, chiar exotice. Crăciun fără zăpadă? Iată că este o alegere tot mai populară! Cele mai accesibile destinații sunt cele din Italia, Grecia, Spania, Portugalia și Turcia, unde clima este mult mai blândă decât în România.

Din București și alte orașe din țara noastră există numeroase curse de avion low-cost spre orașe precum Napoli, Catania, Tenerife, Lisabona, Atena, Salonic, Pisa, Antalya, Sevilla, Alicante sau Palma de Mallorca. Chiar și rezervate cu doar 2 săptămâni înainte, astfel de bilete de zbor pot costa doar câteva zeci de euro / sens.

Cei cu buget de călătorie ceva mai mare pot alege destinații cu adevărat exotice – Thailanda, Emiratele Arabe Unite (Dubai și nu numai), Sri Lanka, Tanzania, Filipine, Statele Unite ale Americii (Miami) sau Cuba. Zborurile au costuri care variază foarte mult, dar se pot găsi bilete la prețuri relativ accesibile în raport cu distanța, chiar și de doar câteva sute de euro dus-întors.

Pentru cazare, platformele de rezervări internaționale oferă numeroase opțiuni pentru orice buget, exact ca în cazul hotelurilor, pensiunilor și apartamentelor în regim hotelier din Europa.

Ceva mai comod, mai scump, dar poate mai interesant este să alegi pachete turistice complete propuse de agențiile de turism. Acestea includ, dincolo de transport și cazare, unele mese, ghid turistic și vizite la numeroase obiective. Un sejur de 12 zile cu plajă în Thailanda (Krabi și Phuket) costă aproximativ 2.000 de euro / persoană. La preț similar se poate opta pentru o vacanță de 9 zile în Miami, SUA. Ambele variante includ perioada de Revelion. Cei care doresc asemenea vacanțe în afara intervalului Sărbătorilor de iarnă pot găsi oferte chiar mai ieftine.

Prețuri asemănătoare pot fi identificate și pentru pachete turistice în New York, Bali – Indonezia, Mexic, Mauritius, Filipine, Singapore, Malaezia și Kenya. În cazul destinațiilor africane, de Crăciun se poate merge într-o excursie tip safari, pentru a admira animale sălbatice precum lei, girafe sau zebre în mediul lor natural. Persoanele care optează pentru vacanțe exotice nu trebuie să uite de vize, vaccinuri și alte condiții speciale de călătorie și aceste țări.

Luna cadourilor, cu oferte și promoții

Să nu uităm că decembrie este și luna cadourilor și a promoțiilor, iar unele daruri constau tocmai în pachete turistice de utilizat împreună cu cei dragi, profitând de reducerile de sezon oferite de hoteluri, companii de zbor și agenții de turism, pentru a impulsiona și mai mult vânzările. Campaniile cu discount-uri sunt, de altfel, întâlnite în o mulțime domenii de retail, iar sectorul de divertisment este în prim-plan în această perioadă.

Nu lipsesc nici ofertele de tip promoții cazino pe cele mai populare platforme licențiate (ONJN, 18+, Joacă Responsabil). Operatorii întâmpină pasionații de jocuri de cazino și pariuri sportive cu fel de fel de atracții speciale. Extra beneficii există în pachetele de bun venit, dar unele sunt active și pentru clienții deja existenți, pe principiul recompensării fidelității. Sectorul de jocuri de noroc este reglementat ferm în România, deci distracția este 100% legală și sigură la operatorii care dețin astfel de licențe locale.

Exit mobile version