Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Principalele avantaje ale implanturilor dentare

Principalele avantaje ale implanturilor dentare

Principalele avantaje ale implanturilor dentare
Principalele avantaje ale implanturilor dentare

Persoanele care au pierdut unul sau mai mulți dinți naturali ar fi bine să ia atitudine cât mai repede cu putință. În acest fel, vei împiedica dinții adiacenți să se deplaseze din alveolele goale și să se slăbească. De asemenea, implanturile dentare te ajută să menții maxilarul sănătos, și să nu pierzi astfel densitatea osoasă.

Iată care sunt principalele beneficii ale implanturilor dentare:

1. Prevenirea pierderii celorlalți dinți

Trebuie să știi că dinții tăi sunt ținuți în loc de rădăcinile lor și dinții care îi încadrează. Aceasta înseamnă că atunci când pierzi un dinte, dinții din stânga și dreapta lui, pot începe să se încline spre spațiul deschis și să se slăbească.

Cel mai bun mod de a preveni căderea mai multor dinți este să înlocuiești cât mai repede dinții naturali pe care i-ai pierdut. În plus, procedând astfel, nu numai că vei avea o dantură frumoasă și sănătoasă, dar te vei simți bine deoarece implanturile dentare funcționează și sunt percepute exact la fel ca niște dinți naturali. Bineînțeles, pentru cele mai bune rezultate, ar fi bine să apelezi la un cabinet stomatologic specializat în implanturi dentare, așa cum este dentalwest.ro.

2. Prevenirea cariilor

Când pierzi un dinte, dinții din jurul său pierd atât de necesara susținere. Pierd suportul care îi ține în loc. Ca rezultat, este posibil ca în timp să înceapă să se miște, migrând către spațiul gol și slăbindu-și rădăcina în timp.

De asemenea, atunci când îți lipsește un dinte, dinții adiacenți sunt mai expuși riscului de carii. Placa dentară se depune mai mult pe ei și bacteriile îi atacă mai ușor. Dar cu un implant dentar poți preveni cu succes și astfel de probleme.

3. Îmbunătățirea nutriției

S-ar putea să nu mai poți mânca alimentele preferate odată ce îți pierzi unul sau mai mulți dinți și chiar să întâmpini dificultăți în menținerea unei diete echilibrate.

Persoanele cu dinți lipsă tind să consume preponderent alimente moi, pe de-o parte pentru a evita durerea și pe de altă parte pentru a mesteca mai ușor. Evitând anumite alimente însă, îți vei priva corpul de nutrienții de care are nevoie pentru a fi sănătos.

4. Prevenirea deteriorării maxilarului

Osul maxilarului are nevoie de stimulare din partea rădăcinilor dinților pentru a fi sănătos. Dar atunci când pierzi un dinte, presiunea care exercitată asupra osului maxilar dispare și ea. Mai mult, corpul tău va începe să absoarbă osul maxilarului pentru a folosi acești nutrienți în altă parte, într-un proces cunoscut sub numele de demineralizare.

Poți preveni deteriorarea osului maxilarului însă investind într-unul sau mai multe implanturi dentare, în funcție de câte ai nevoie. Acestea vor umple spațiile goale și vor stimula osul maxilarului, așa cum ar face rădăcina unui dinte. Astfel, osul se va păstra intact și forma feței va rămâne neschimbată.

5. Îmbunătățirea pronunției

Dinții lipsă și chiar protezele dentare schimbă felul de a vorbi al pacienților, deoarece golurile nu permit pronunția corectă a sunetelor, iar protezele pot aluneca. Implanturile, indiferent dacă sunt acoperite cu o coroană sau sunt folosite pentru fixarea protezelor dentare însă, ajută la recăpătarea capacității de vorbire.

6. Aspect frumos al întregii danturi

Punțile dentare necesită pilirea dinților suport pentru a putea monta deasupra lor coroanele dentare, lucru care le afectează structura. Dar în cazul implanturilor dentare, nu este deloc nevoie să pilești dinții adiacenți, ceea ce înseamnă că dinții tăi naturali își pot păstra smalțul sănătos, în timp ce golul lăsat de dintele căzut se va umple.

7. Mai mult încredere în propriul zâmbet

Mulți dintre pacienții care au beneficiat de un implant dentar se simt mai încrezători. Când îți lipsește unul sau mai mulți dinți, ești tentat să-ți ascunzi gura când vorbești sau chiar să eviți să vorbești cu oameni noi.

După procedura de inserare a unui implant dentar, te vei putea bucura de un zâmbet frumos, care arată foarte natural. Vei fi surprins chiar de cât de mult vei începe să te bucuri din nou de viață, simțindu-te încrezător și putând să mănânci din nou toate alimentele preferate.

Implanturile dentare nu te ajută doar să-ți menții sănătatea orală, ci și să-ți îmbunătățești condiția emoțională.

Exit mobile version